Milyen jogon kötekedett velem két rendőr azért, mert éjszaka mászkáltam a városban?
Nem a lockdown idején, hanem ma éjjel.
Éjfél után nem sokkal indultam útnak, felhúztam magam idegileg, és jót tett egy séta a csendes városban.
Már hazafelé tartva két rendőr igazoltatott és kérdezték, na hova hova? Mikor megmondtam nekik, akkor az egyik megjegyezte, hogy "Azért nem ilyenkor kéne mászkálni". Ha nincs semmilyen kijárási korlátozás, akkor milyen jogon tették szóvá?!
Budapest 17. kerület a helyszín.
(nem vagyok se csöves kinézetű, sem tízenéves suhanc, egy átlagos 30-as férfi vagyok)
Az is lehet, hogy volt valami a környéken és amiatt is igazoltattak. Nem tudom mennyire látszol veszélyesnek, de akár amiatt is lehetett az igazoltatás.
Vagy tényleg éppen jólszituáltnak látszottál és emiatt is mondhatta, hogy éjjel nem kellene mászkálni. A bajt soha nem lehet tudni.
Elég gyanús alakok tudnak néha lenni. Múltkor pl éjfél után másztam vissza a koliba és 1 lélek se volt az utcán, mármint a kutya sétáltatókat leszámítva, de azt is csak a lakótelepnél lehetett látni. Utána viszont tényleg senki.
Majd egyszer csak észreveszem, hogy előttem a korom sötétben megy egy kapucnis alak. Nem is foglalkoztam vele, majd látom, hogy hátranéz, megfordul, zsebre teszi a kezét, és kicsit tempósabban megindul felém.
Fogalmam sincs mit akarhatott, nem is vártam meg. Befordultam egy kis utcába és inkább jöttem kicsi kerülővel, de lakott övezetben. Érdekes módon arra már nem jött utánam.
Rá vannak állva dolgokra, tudod a drogot sem csöves, tizenévesekre fogják bízni hanem komolyabb emberekre, akik viszont egy 10+ milliós autóval elég feltűnőek lesznek hogy ugyan kire várhatnak.
Te is gondolom az a fajta ember lehet akivel soha semmi negatív dolog nem történhet.
Amikor nálunk történt egy rablás, napokig kutyás rendőrök járkáltak a városrész bizonyos km-én belül, én erről nem is tudtam egy járőr autó kb 15-20al elgurult mellettem, nem néztem vissza, de ők eközben megálltak kipattantak és kérték álljak arccal a kerítéshez, megijedtem mert azt hittem akkoriban rám kentek valamit, és ha bizonytalanul beszélek akkor végem van. Na akkor elmagyarázták mire fel ez a viselkedés, és illik rám a személyleírás, irataimat kérték a kerítéstől elvettem a kezem nyúltam volna a farzseb felé, és már vissza is lökték a karom majd szétrúgták belülről a két lábam, kipakoltak mindent a motorháztetőre innen még bő 20 perc volt a lakóknak a mozi, ugyanis a rendőrök is menőztek azért mert igen kényelmesen végezték a dolgukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!