Mi történik ha nem nyitom ki az ajtót a rendőröknek?
Kimentek mert hangos volt a buli.
Bekopogtak és csend lett ergo megoldották a problémát.
Mit vársz mi lesz?
Egyébként a legnagyobb hülyeség nem ajtót nyitni.
Nem értem miről beszélsz hatos. Igaz, a saját nevében írtam ki a kérdést, mert így volt a legegyszerűbb megfogalmazni, de nem én nem nyitottam ki az ajtót, hanem a paraszt szomszédunk. Kb fél éve keseríti meg az életünket. Szóltunk szépen, csúnyán, halkan, hangosan. Legutóbb a rendőrséggel fenyegette meg a lakóközösség. Pár hétig nem is volt "buli", de a hétvégén mindkét napon megint hajnalig ment az orditás. Vasárnap már nem bírtuk a többi szomszéddal, kihívtuk őket. Vagyis, egész konkrétan az alattuk lakó néni hívta ki. Már a kapucsengőre sem reagáltak, pedig hallottuk, hogy csörög. Aztán bejöttek, mert a néni beengedte őket, de mindössze párszor kopogtak, csengettek, felszólították őket, de semmi reakció. Elhalkultak és ennyi. Ilyen folyosós házban lakunk, simán lehet látni a folyosórol ha ég a villany, nyilvánvalóan ott voltak, hallották, de nem reagáltak.
Ennyi? Totálisan tehetetlenek vagyunk? Simán megteheti az ilyen szarházi, hogy ignorálja a rendőröket?
Tudom indíthatunk ellenük birtokvédelmi eljárást de mint tudjuk az nem egy gyors megoldás és már pattanásig feszülnek az idegek a lakóközösségben.
Megteheti. Ha hangos a zene, mikor a rendor is ott van es nem halkul el, akkor bemehet a rendor. Olvasd a maganlakasba lepes eseteit a jogszabalyban. Szabalyserest tovabb folytato szemely eloallitasa celjabol bemehet.
Egyebkent meg rendore valogatja, de felenk kreativak, megoldjak a hasonlo helyzeteket. Van ott villanyora, nehol csengo, amit ki lehet akasztani stb.
Ha meg az egesz lakokozosseget zavarja, akkor kozos kepviselonek eggyutes erovel jelezni kell, es o intezkedek. Ha nem akkor kozosen fel kell jelenteni. Hangfelvetelt csinaljatok videoval.
Ha a rendorrel cseszelodik, hulyenek nezi, akkor szamithat szanciora. Helyszini birsag 50e ig terjedhet, de van lehetoseg feljelenteni, ami 100e ftnal er veget. Elveheti a szabalyszertes eszkozet, pl. Hangfal, zenedoboz, tv. Es a csendhaborito embert el is viheti.
Ja, jo tanacs. Lakokozosseg is hozhat letre szabalyokat ezzel kapcsolatban. Ha az megvan, es nem szunik sehogyse a gond, akkor onkormanyzat is bele tud szolni, meg a birosag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!