Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Akik a kiskorúak elzárásának...

Akik a kiskorúak elzárásának lehetősége ellen tiltakoznak, azoknak mi az érve?

Figyelt kérdés

Van aki tényleg nem látja, hogy merre halad a világ ettől a nagy engedékenységtől? Kiskorúaknak simán kiadják az alkoholt, cigit; a szüzességet gáz 14 felett elveszteni és a tanárnak nem szabad verni a gyereket, de a gyereknek szabad verni a tanárt. 13-14 éves kislányok úgy öltöznek, ahogy 10 éve csak a prostik.

És a legrosszabb az egészben, hogy a kiskorúak nincsenek is tisztában azzal, hogy mi a rossz, mi a jó, mert ha rosszat tesznek, akkor senki nem bünteti meg őket.

Az elzárással legalább azok a gyerekek is megértik, hogy mit szabad és mit nem, akiknek a szülei nem mondták el.

Most is volt egy ilyen hír, hogy szegény 15 éves kislánykákat 72 órára elzártak, mert ékszert loptak. El tudom képzelni a szituációt: néhány lakk nadrágos, miniszoknyás agyon sminkelt gazdag tini lány megunta a piálást a diszkóban és röhögcsélve elmentek ékszert lopni, mert az olyan menő dolog.

2010. szept. 2. 23:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Azért az érdekes, hogy amikor épp készültek több ezer Ft-os kárt okozni valakinek, akkor milyen nagylányok voltak, amikor meg elzárták őket, akkor egyből mindenki sajnáltatta őket, hogy jaj szegény 15 éves kislánykák sírnak, jaj szegénykém.

Én személy szerint kivétel nélkül mindenkire alkalmaznám az elzárást. Lopás esetében mondjuk egy 4-5 ezer Ft-os értékhatárt szabnék. Nem a lopott áru értéke számít, hanem maga az, hogy elcsórnak valamit. Ha következmények nélkül el tudnak valamit lopni, akkor 100%, hogy folytatása is lesz.

Ha elzárják őket, az egy kisebb trauma lehet az ilyen kislánykáknak, viszont az fix, hogy többé nem fognak lopni.

2010. szept. 5. 15:57
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem a börtönbüntetés, meg az elzárás a célravezető, azzal semmit nem fognak elérni.

Igazából elrettentésként aki lop, annak le lehetne vágni az ujjait, karjait. Tudom, ez beteges eléggé, én is így gondolom, és biztosan nem lennék képes még végignézni sem, de ha az embereket a lopásból adódó elzárás nem rettenti el, akkor mégis mit alkalmazzanak?

2010. szept. 7. 22:07
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a közmunka sokal hasznosabb lenne mint az elzárás meg a karlevágás.
2010. szept. 7. 22:28
 14/14 anonim ***** válasza:

Én rendőrségi fogdán dolgoztam, az ég világon semmi, de semmi bajuk nem lesz azoknak akiket oda bevisznek, igaz nem habos-babos ágyikóban alszanak, de az őrök nem fogják leharapni a fejüket, napi háromszori étkezés, levegőzési lehetőség, napi szinten fürdés, korlátlan wc használat stb. Szóval én nem sajnálom egyiket sem,és igen szerintem kellett ez a törvény, az a 3 lány most egy életre megtanulta hogy többet soha!

És egy 14 éves már nem gyerek hanem fialatkorú, többé kevésbé felel a tetteiért. Mikor diszkóban hulla részegre kell inni magukat akkor nagy a szájuk, de ilyenért nem feleljenek?????

2010. szept. 8. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!