Birod a rendőrséget és valamilyen szinten elismered a a munkájukat?
(22:19-es vagyok)
Kedves 14:43!
"A néhánnyal előttem szóló"
Ha ezzel rám céloztál, akkor csak annyit mondok hogy inkább olvasd el VÉGIG a hsz.-t és ÉRTELMEZD is.
"kiváló magyar példa, neki semmi sem jó, és csak általánosítani tud,"
Ebben a mondatban elítélsz valakit általánosítás miatt, holott te is, leáltalánosítod a magyarokat. Érdekes.
Az általam felsorolt példák, velem megtörtént események, nem pedig a sajtó által felfújt dolgok. A saját tapasztalataimból indulok ki. Hasonló negatív tapasztalatai van a többi embernek is a rendőrökről, amiért nem lehet a néhány szinttel feljebb lévőket okolni. Megvan az oka annak, hogy miért ilyen vélemény alakult ki az az emberekben a rendőrökről.
És az az érdekes hogy ez nemcsak Magyarországon van így.
Ennek a gyökerét, valahol ott kell keresni, hogy: Jelvény-->Fegyver-->Hatalom---> Amivel vagy visszaél, vagy nem.
Nem akarok megsérteni senkit, de a szintekről jut eszembe (és abszolút a kérdéshez tartozik): sokkal több problémám volt tiszthelyettesekkel-zászlósokkal, mint tisztekkel. A tisztekre nem ritkán normális, tisztelettudó, segítőkész - elnézést - értelmiségi hozzáállás a jellemző. (És ezt én egyébként nem kötöm de facto a diplomához.) Az utcán járőrörő tiszthelyettesek és zászlósok 2 okból tudnak bunkók lenni:
1. nemrég lett rendőr, és most aztán azt hiszi, neki áll a világ....úgy érzi magát, mint a pertuzó csendőr.
2. túl régóta rendőr (öreg zászlósok, főtörzsek), és már annyira elege van (részint pesze joggal) hogy mindentől indulatos lesz, általánosít (rasszista, eltorzult személyiség).
Természetesen nem állítom, hogy mindenki ilyen, sőt, még azt se, hogy a többség. De nem ritka. A tisztek leggyakrabban (szintén nem mindig) ugyanolyan aktakukacok, mint pl. egy apeh-ellenőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!