Foglalkozik a rendőrség azzal, ha visszaéltek a fotóimmal és társkeresőt hoztak létre vele, amit azóta úgy tűnik jelenleg, hogy már töröltek?
9. Az a személyes tapasztalatom amit az egyes hozzászólásban leirtam,hogy ülnek rajta kicsit aztán leráznak és nem foglalkoznak vele.
Egyébként Magyarországon a személyes adatokkal való visszaélés pár éve bűncselekménynek számít, képek ellopása stb, de a gyakorlatban nem törődnek vele. Nekem a facebookos srory után a rendőr utolsó találkozásunknál (többször behivtak vallomást tenni) azt mondta, hogy "sajnálatos az ilyen eset de aki közzé tesz magáról adatokat az interneten ahol szinte az egész világ hozzáfér, számoljon vele, hogy ilyesmi is előfordulhat".
Sok felesleges kört sporolsz meg ha utánna se mész a dolognak, főleg ha már törölte, mert max annyit tudsz mondani a rendőrségen, hogy "valaki profilt csinált a képemmel de már törölte" . Hát ezzel körbe fognak röhögni és haza küldenek.
Szia! Foglalkoznak vele. Nyilván nem hoznak létre egy külön munkacsoportot és aki kapja az ügyet, annak van 100 másik hasonló ügye. Praktikusan amit tudnak tenni, hogy bekérik az IP címet, amiről közzétették a képedet és az alapján próbálják beazonosítani az elkövetőt. Itt két gond lehet:
- ha nem belföldi a szolgáltató, akkor gyakorlatilag csak jogsegély alapján lehetne megtudni az IP címet (vagy úgy se). Jogsegélyt viszont ilyen ügyekben már nem fognak kérni (bonyolult, és nem biztos h eredményre vezet). Tehát ha külföldi társkeresőre tették fel, akkor vsz már IP cím sem lesz.
- Ha van IP cím, akkor sem biztos h az alapján egyértelműen beazonosítható az elkövető. Pl mert sokan használnak egy gépet, vagy maszkolt IP címet használnak.
Őszintén szólva, ha már törölték, én nem futnék ezzel köröket (ha egyszeri esetről
van szó).
Szia!
Szóval akkor érdemes megpróbálnom, akkor is ha törölték?
Te most direkt érthetetlenkedsz?
Mindneki azt írta ne fuss felesleges köröket. Törölte, nincs bizonyíték. Ennyi. Le se fogják sz.rni.
Ha van pl képernyőfotód, és magyar a társkereső oldal, akkor esetleg “érdemes”, de ne gondold azt, hogy a TEK fog lecsapni 2 napon belül arra, aki feltette. Több hét/hónap is eltelhet, mire esetleg meglesz az elkövető (de simán lehet, hogy nem lesz meg).
Amúgy ha törölték, akkor neked miért nem mindegy?
Badoo-ról van szó, képernyőfotóm nincs. Levélben kaptam dolgokat.
Nem tudom hogy törölték vagy simán lerejtették
Ha ott van hogy fotóval igazolt elküldenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!