Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan bizonyítható a gyorshaj...

Hogyan bizonyítható a gyorshajtás minden nélkül? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Pizzafutárként dolgozok. Nem régóta dolgozok ezt, tehát még nem tudok sok mindent. Céges suzukival dolgozok. 2 autóval is, mikor (melyik nap) melyikkel. Legutlojára pont ma volt 3 hete (hétfőn 2021.08.09.-én) hogy dolgoztam. Holnap reggel kell bemennem aláírni a papírokat a főnökhöz (bérpapír stb) és mondta a telefonba, hogy van egy 30ezres gyorshajtásom. Kérdésem pedig az, hogy hogyan és mivel bizonyítható, hogy én követtem el a gyorshajtást? Nyilván nem akarok fizetni! A főnök már kérdezte a telefonba, hogy akkor holnap reggel viszem is a 30ezret? Mondom ácsi nem viszem amíg nincs bizonyítva az, hogy én voltam. De akkor mi lehet ennek az ügynek a vége?

2021. aug. 30. 13:18
 101/158 anonim ***** válasza:
Azok még fent is lesznek egy darabig. Ahogy írták korábban, akár pár évig is fent maradhatnak. Hogy miért és hogy, ne kérdezd! Nem tudom én sem. De olvass utána! Van azért jó pár fórum, blog és topic ezzel kapcsolatban.
2022. jan. 1. 20:05
 102/158 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor a helyemben te is kifizetted volna a pénzt?
2022. jan. 1. 21:12
 103/158 anonim ***** válasza:

Igazából nehéz megmondani. Én is voltam futár. Az előző 2 hozzászóló és anno a #32-es hozzászóló is én voltam a kérdésednél.

Anno írtam a novellám végén, hogy Én a helyedben naptárban, vagy egy füzetben (valami kis notesz) vezetném, hogy melyik napokon dolgoztam, és mikor melyik autóval voltam. Esetleg a jattot is vezetheted. Hosszú távon jó, hogyha tudod mennyit keresel, és biztosan megvan-e a pénzed a nap végén. Minket volt, hogy leakartak húzni a diszpécserek. (Vagy ha nem is, akkor nem mutattak érdekeltséget iránta, hogyha nem jól számolták ki a te bevételedet. Úgy voltak vele, hogy nem az Ő pénzük, Őket nem érdekli. Már csak ezért is.)

Ha van konkrét bizonyíték, természetesen kifizettem volna. Ha nem, akkor pedig nem. Valószínűleg, úgy sem tudott volna azzal sem mit csinálni. Elvégre, mit tudna? Főleg, ha szinte minden feketén van? Legfeljebb azt mondta volna, hogy ne gyere ide többet. Manapság minden picit nagyobb faluba akad 2 étterem, és átlagban már mindenhol kiszállítással. Akkor irányt vettem volna, ha úgy alakul. A városokról meg ne is beszéljünk. Millió hely, és nem kell még csak BudaPestre sem költözni.

Egyébként legyen ez tanulság, hogy 60-65-től többel semmi esetben nem hajtunk, főleg az olyan útszakaszokon, ahol lehet hogy van trafi.

Amúgy semmi értelme. Bár, nekem nem volt soha gyorshajtásom, de figyeltem mindig, mégis volt kb 10 alkalom amikor azt hittem, hogy na most jövő héten jön a csekk a főnöknek. De nem jött. Utána meg már nem is száguldoztam alapból én sem, mert rá jöttem hogyha 50 helyett 100-al megyek sem nyerek rajta sokat. Az az 1-2 perc meg nem ér meg annyit, hogy ha fizetnem kell (legalább) 30.000Ft-ot.

2022. jan. 1. 22:08
 104/158 A kérdező kommentje:
Emlékszem rád ki voltál, privátban le is írtad azt a helyet, ahol dolgoztál. A füzetembe mindent vezetek, hogy hol mennyit kaptam stb és minden nap végén meg szoktam számolni efelől nincs gond de nem is erről szólt a kérdés. És igen van pár cég aki kiszállít felénk is, csak nagyon nem mindenhol vesznek fel fixen céges autóra. Na és ezaz 1 hely az ahol már ismernek fél éve és valahogy mindig visszahívnak, ha 1 ideig nem dolgozok ott. És azóta már megkerestem a gyorshajtásom árát jópárszor.
2022. jan. 2. 10:23
 105/158 anonim ***** válasza:

Értelek. Anno én is ezért nem váltottam, mert már mindent és mindenkit is ismertem, és szerettem ott lenni. De egyszer levontak tőlem "feleslegesen" 50.000Ft-ot, mert egy sérülés volt az autó jobb oldali küszöbén. Nyári gumival volt és télen, késő este belecsúsztam az árokba. Pontosabban bele billentem, de kijönni már nem tudtam és nem is tudtam volna magamat kitolni. Tiszta hó volt az árok és az út is, így csak tulajdonképpen fennakadt az autó. Viszont a sérülés nem nálam keletkezett, abban biztos vagyok, csak én nem tudtam bizonyítani. 1 év után eljöttem, majd szűk 3, de inkább 2,5 hónap után vissza mentem oda dolgozni. Több pénzt is ajánlottak, akár majdnem a kétszeresét (ami végülis hellyel-közel meg is lett). És ott rontottam el. Mert utána még picit több mint 1 évet lehúztam. Ráadásul főállásban. Nagyon egészségtelen életmóddal ráadásul, amit lehet hogy ki sem dolgozik már a szervezetem, és nem is kapom vissza azt az időszakot, hiába hogy nagyon fiatal vagyok még. Ettem az idegességet minden nap, mint ahogy Te is eszed az előző kommenteket vissza olvasgatva. :D Nem szabad. Én biztosan nem stresszelem magamat már feleslegesen. Egyébként sem tesz jót, nekem meg pláne nem már.

Én is vissza kerestem az 50.000Ft-omat jópárszor utána, főleg amikor kevés ideig címpénz is volt, de basszus, amiért megdolgoztál azért megdolgoztál. Ma már biztosan nem csinálnék ilyen hülyeséget egyébként, hanem instán felmondanék. Velem is ugyanez volt egyébként. Állandóan melóztam, és mindig hívtak akkor is, ha csak 1 szabadnapom volt a héten, és nem érdekelte őket az sem, ha 2 vagy 2,5 hetet egyhuzamba kell lenyomni. Semmi nem volt elég nekik, és minden rá fért a pofájukra. De ez egy másik helyről is igaz volt, ahol viszont már nem voltam sokáig, tapasztalatból. Mondjuk, már nem is pizzáznék, hiába szerettem.

Ha szeretsz ott lenni, akkor szíved joga. Csak vigyázz, nehogy túlzottan is kihasználjanak. Ha NE ADJ ISTEN lesz még ilyen eset, akkor már legyél körültekintőbb.

2022. jan. 2. 12:37
 106/158 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a balaszodaz! Ment a zöld kéz! Nagyon hasznos volt és tetszett az írásod! December közepéig dolgoztam 1 helyen fix melót, csak félig elküldtek, félig magamtól jöttem el. És amíg nem találok másik fix helyet, addig vissza akarok menni futárkodni. Mivel ott eddig mindig csak napi bejelentéssel voltam (sajnos) szerintem ez most sem változna. És ameddig nem találok másik fixet, addig jó lesz. Jövő héten szólok nekik, hogy számíthatnak rám.
2022. jan. 2. 15:13
 107/158 anonim ***** válasza:

Örülök neki!

Én igazából csak másodállásban mennék már pizzázni ha mennék is, és csak úgy, hogyha felhasználom az eddigi tapasztalataimat és kritériumokat állítok fel magamban. Hogy mindenképp megérje ott dolgozni. Anyagilag is, és mentálisan és egészségileg se legyen károm belőle. Azzal egyébként nem vesztesz semmit, ha néha napján esetleg elmész másik helyre is dolgozni 1-2 napra és kipróbálod magad, már csak kíváncsiságból is. Ha bejelentenek bejelentenek, ha nem akkor nem. Szerintem ha csak másodállásban nyomja az ember, akkor olyan mindegy. Főállásban is éppen elmegy pár hónapig napi bejelentéssel. Csak ha gyógyszer kell vagy kezelés, akkor van gáz. És ha már legalább 2 hely között tudsz fel állítani magadban egy sorrendet, már az nagyon jó, hiszen tudod hogy mi a legjobb neked. Nem beszélve arról, hogy mi van akkor, ha az ember futárkodni kényszerül évek múltán? 5-10 év múlva is akár. Tök mindegy hogy beugrósként vagy főállásban. És ha már van tapasztalat, akkor sokkal könnyebb minden. De ez minden másban is igaz.

2022. jan. 2. 16:20
 108/158 A kérdező kommentje:
Így van! Hát én keresnék főállást, csak sajnos nem találok a városomban. És ameddig nem találok, addig jó a futárkodás. De a fő prioritás a fix hely lenne.
2022. jan. 2. 17:07
 109/158 A kérdező kommentje:
Na szóval akkor mi a megoldás?
2022. jan. 8. 17:46
 110/158 anonim ***** válasza:
60%
Irkálj ide 11 oldalon át, az megold mindent.
2022. jan. 8. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!