Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a különbség a TESZ és a...

Mi a különbség a TESZ és a Légi között?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudatosan építik szüleim az életem és én is komolyan veszem. 12éves korom óta edzek,focizom.. folyamatosan erőnlétben tartom magam.(Jelenleg 15vagyok)

Rendőrtiszti főiskolát szeretnék végezni(tudom, hogy komoly tesztek várnak rám), de szeretnék "kommandós" lenni.

A rendőrség ~minden osztályának k van kommandós csapata illetve a Vám és Pénzügyőrségnek is.

Tisztában vagyok a dolgokkal, mert mint említettem az életem erre szeretném feltenni..

Viszont most az lenne a kérdésem azoktól, akik jártasak ebben, hogy a Terror Elhárító Szolgálat és a ?Magyar? Légió között mi a különbség?

Illetve az lenne még a kérdésem, hogy Magyarország melyik kommandóscsoportja egyezik meg a hírhett SWAT-tal?[tehát bankrabláshoz is mennek, meg minden vészhelyzetre](különleges egység, Special Weapons and Tactics)

köszönöm

2010. aug. 27. 13:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hogy ilyen "küldetések" vannak-e.

Hát itt Magyarországon azért szerintem nem túl gyakori.

Családi balhéknál, ha pl. valaki azzal fenyegetőzik, hogy kinyitja a gázcsapot és felrobbantja magát, akkor hívják őket. A súlyosabb, fegyveres bankrablások elég ritkák (szerencsére). Az elmúlt időszakban volt ugye a Széna téri, meg a Flórián téren az Erste bankos, amikor riasztották a TESZ-t. Legalábbis erre a kettőre emlékszem konkrétan. Terrorveszély ugye nagyon nincs Magyarországon.

Szóval max. az első egy-két küldetés lehet reális Magyarországot tekintve.

Meg hát, ami nem nagyon szerepel talán a játékban: drog-, fegyver-, emberkereskedelem. Bár ez se biztos, hogy TESZ-es hatáskör.

Van ugyanis egy olyan is, hogy Szervezett Bűnözés Elleni Osztály, annak is van elfogó egysége.

2010. aug. 27. 22:32
 12/16 anonim ***** válasza:

OFF

71%-nak: Az tényleg elég rossz, hogy szobán belül nem lehet sunnyogni, ez nálam is mindig probléma, hogy minden ajtó mögött zsákbamacska van. A másik nagy probléma az, hogy egy nem halálos fegyverrel telibe talált, de a fegyverét el nem dobó gyanúsítottat a világért sem akarnak esetleg megsokkolni tazerrel, vagy lefújni, hanem vagy rájuk szólsz, mint a dedósoknál, vagy magad oldod meg, vagy megvárják amíg magához tér és lesorozza a fél csapatot. A legkönnyebb megoldás az, ha egyedül rohansz végig a pályán és mindenkit akit látsz megsorozod a könnygáz markerrel.

A multiplayer mód ellenben nagyon jó tud lenni, ha van egy-két okosabb ember a csapatban, és rendesen teamekben mozognak.

2010. aug. 27. 22:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Ja, hát igen, jut eszembe a másik kedvencem.

Mit csinál a mesterségesen unintelligens emberkéd, amikor a paraszt (mármint a játékban) könnyezik (gránáttól). Mondogatja neki megállás nélkül, hogy kezeket fel! kezeket fel! kezeket fel! Azt amikor eloszlik a füst, letarolja a barmokat. Vagy nem, ha épp az embereid gyorsabbak.

Mi történik az életben? Bevágod a gránátot, berongyolsz, azt aki nem fekszik a földön, azt megfogod és az arcát "odacsókoltatod" a padlóhoz. Na, azért ez eléggé tud hiányozni a játékból.

2010. aug. 27. 22:54
 14/16 A kérdező kommentje:
Azért köszi a válaszokat.:)
2010. aug. 28. 01:21
 15/16 anonim ***** válasza:

Nos!

A TESZ-t, azokban az estekben risztják csak amik fel vannak sorolva a belinkelt pályazat kiírásban!

Egy családi balhéhoz nm mennek, sőt fenyegetőzéshez sem, illetve elsőnek nem őket fogják kiküldeni, én sima járőrként voltam kinn egy fenyegetőzésnél, ahol a manus fel akart gyújtani egy követsséget! Sikerült lebeszélni, így nem kellet senki más!

Pl A TESZ-t akkor fogják risztani, ha megint halomra lőnek egy csomó embert egy bankban, vagy ezel fenyegetőznek, ha FERIHEGYEN eltérítenek egy gépet, ha veszély fegyeget a paksi erőművet (bát nekik van saját kommandójuk), vagy bármilyen más, az ország ellátását szolgáló, erőmű, gázelletó, stb!

Remélem így már érthető! Nekik nem sok bevetésük van, mint látható volt a komolyabb zavargásoknál sem voltak ott, a készenléti rendőrség elég jól bevethető komoly feladatokra!!

2010. aug. 28. 20:39
 16/16 A kérdező kommentje:

Értem.. és a kénszenléti rendőrségnek vannak fajtái, vagy ez az egyetlen van, mint a TESZ..?

És oda hogy lehet csatlakozni?

köszi

2010. aug. 30. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!