Miért nincs olyan rendszer, ahol bárki utánakérdezhet mind saját, mind más nyilvános rendőrségi adataihoz?
Értem ezalatt csak azt, hogy van-e priusza, és ha igen, miért, ennek szerintem nyilvánosnak kéne lennie, szerintem. Vagy nem?
Ha meg épp folyamatban van ellene egy nyomozás, akkor persze értem, hogy az megzavarhatja azt, még csak az az információ is, hogy tanúként vagy gyanúsítottként része egy nyomozásnak, de arról lehetne írni, hogy épp nem elérhető adat, de amúgy, akinek már lezárt ügye van, az miért nem publikus egyszerűen?
Persze értem azt a részét, hogy attól még, hogy a rendőrség kihallgatta, netán el is ítélték, netán meg is kapta büntetését, az nem jelenti azt, hogy az ember tényleg bűnös is volt, az emberek meg automatikusan ítélkeznek és így sérülhet az is, akit netán ártatlanul hurcolt meg a rendőrség, de azt a részét nem értem mégsem, hogy ha egy ideális államban a rendőrség és a bíróság makulátlanul végezné dolgát (tudom, idealista vagyok :D ), és nem lenne soha kétség a rendőrség és a bíróság helyes munkájában, de még ha nem makulátlan, akkor is, miért ne lehetne publikus a munkájuk?
Köszi, 10.
Ez mondjuk nem annyira lep meg, ha arra gondolok, hogy minden állami szerv egy állam szerve, ergo együttműködik egymással, szemben az állam polgáraival...
Meg ez a cikk csak a személyes adatokról szól, ami persze, hogy szintén kérdés, hogy ki és miért férhet hozzá, az én eredeti kérdésem itt viszont a priuszról szólt, hogy szerintem azt mindenkinek látnia kéne másról, vagy legalább akkor, ha leülte a magáét.
Ha a piaci almaárus húsz évet ült emberölésért, az tényleg nem tartozik minden alma vásárlóra pl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!