Milyen jogaim vannak egy rendőri igazoltatáson, ha direkt szívatnak?
Falunkban több fiatal, nyikhaj rendőr van, akik arcosodnak. Megállítanak és -szerintem- általuk kitalált hülyeségekért büntetnek:
Ha úton mész a járda helyett, nincs nálad személyi, ferde a lámpa a motoron, vagy leintéskor nem jelzel vissza...
Milyen jogaim vannak, ha úgy érzem direkt csesztetnek? Hívathatom a főnökét, vagy hívjam ki további rendőröket és döntsenek a tapasztaltak. Mégis mit tudok tenni, ahelyett, hogy mérgemben felpofoznám őket? :)
Nem szeretném, ha átvernének, majd jót röhögnének...
"Ha úton mész a járda helyett"
kresz, még ha te sz@rsz is rá magasról...
"nincs nálad személyi"
kötelező, akár be is vihetnének, amíg tisztázódik a személyazonosságod
"ferde a lámpa a motoron"
kresz. jogos.
"vagy leintéskor nem jelzel vissza"
látnia kell, hogy engedelmeskedsz, különben szökés...
elöbb a kötelességeid tanuld meg, aztán hivatkozz a jogaidra...
Fülszámot, vagy tetovált vonalkódot ne horda
kj?? Bezzeg egy cigány csoportot nem szólítanak le...
Azért ennyi emberség sem szorult beléjük!?
Csodálkoznak, ha golyót kapnak...
hívhatsz másik rendőrt, hogy leellenőrizze, hogy igazi rendőr aki igazoltat vagy ilyesmi.
de elsőnek igaza van.
sajnos nagyon sok ilyen rendőr van, engem is egyszer tök jogtalanul, azaz valótlan dolog miatt büntettek meg csak szivatásból, és amikor felháborodtam, még a pofámba is vágták, hogy "és három rendőrrel szemben ezt mégis hogy kívánja bizonyítani?", és jót röhögtek
lényeg h smemit nem tudsz tenni, csak azt, hogy messsziről elkerülöd őket ...
amíg itt nálunk a rendőr szent tehénnek számít, addig sajnos neked egyedül semmi esélyed, bármennyire is igazad van
jogilag:
ha téged megállít 3 rendőr, akkor neked 4 független tanú (szóval nem rokon) kéne aki veled van az autóban, és akkor talán van 50% esélyed, hogy igazad lesz
Neked jogaid az "intézkedő/szívató rendőrrel szemben ? Na, ne röhögtess!
Mihez van ma jogod Magyarországon?
-kussolni, mert még bemószerolnak
-kussolni a munkahelyen, mert gyorsan az utcára kerülsz
-jogod van éhezni
-jogod van elveszíteni az otthonod
-jogod tudomásul venni, hogy a csaló, sikkasztó megússza
-jogod van használni a kerted, hogy kifosszon a roma
......jogaid az Alkotmányban rögzítették, de manapság csak kötelességeid vannak.
Ja! És nekem jogom volt ezt leírni, de majd figyelem a csengőt, hátha azt mondják, hogy nemvolt:(
na igen, és utolsónak mondanám, hogy ez nem is olyan vicc, mert nem egy esetet tudok, amikor bizony egy ilyen beírás alapján képesek voltak az IP-nek utánajárni és kész, és valóban csengettek .......
na ennyit erről
durva
9:44 vok
Majd meglátjuk, hogy milyen lesz az új alkotmányunk. Marad-e a szólásszabadság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!