Mit csinál egy rendőr, ha pihenőidejeben alkoholt ivott, s baleset történik a szeme lattara az utcan?
A rendőrség szolgálati szabályzatáról szóló rendeletből:
"...
A szolgálaton kívül lévő rendőr kizárólag abban az esetben intézkedhet, ha a felmerülő feladat végrehajtására megfelelő szakmai ismeretekkel és képzettséggel rendelkezik, egészséges, nincs szeszesitaltól befolyásolt állapotban, vagy nem áll intézkedési képességére hátrányosan ható gyógyszer, valamint bódító hatású anyag befolyása alatt.
..."
De akkor ez azt jelenti a gyakotlatbab hogy rendort hív, s ezenfelul semmi mast nem tehet, csak beallhat a nezők koze?
Es ha mondjuk nem szunik meg a veszelyhelyzet? Tehat pl. Belathatatlan kanyarban van a baleset es félő, hogy belemegy egy masik autó?
Kérdező, ha mint rendőr nem avatkozhat be akkor éppen úgy teszi amit lehet, mint bárki más.
Te nem vagy rendőr, ha ittál pár sört és hazafelé az orrod előtt baleset történik nem mehetsz tovább azzal a felkiáltással hogy már ittál pár sört nem tehetsz semmit.
Nyilván nem fog tanúkat kikérdezni meg nyomokat rögzíteni ha előtte ivott, de hogy segíthet a baleseteseknek, hívhat mentőt, rendőrt, adott esetben ha el akar szökni az aki okozta a balesetet azt ott tarthatja, az biztos - mert ezt bárki más is megteheti.
Én vagyok levike, nem a kérdező.
Habár sose tudni, hogy a kérdezőt is nem-e úgy hívják mint engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!