Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrség bankszámláról is...

A rendőrség bankszámláról is leemelheti a pénzt?

Figyelt kérdés

Jelenleg gyanusított vagyok egy nagyon piti ügyben, tegnap délelőtt voltam folytatólagos gyan. kihallgatáson, azonban előtte való nap hétfőn meg voltak nálunk a nyomozók "kutatás néven" kitölteni egy papírt. Kértek volna 25 ezer forintot, de nem adtam, mert nem állapítható meg az, hogy én követtem el, amivel gyanusitanak.

Oké, ha elkövettem volna, akkor az első kihallgatáskor beismertdm volna és oda is adtam volna a pénzt, hogy foglalják le, ezekmiatt jelentősen enyhe büntetést kaptam volna, azonban mivel nem vagyok elkövető, ne kérjék tőlem.

A számlámon is van pénz viszont.

Úgy is le tudják foglalni, hogy leemelnek 25 ezer forintot a számlámról vagy nem, csak készpénzben kérik?

2020. dec. 2. 20:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A rendőrség nem emel le pénzt sehonnan.

Bíróság dönthet bármilyen bankszámla befagyasztásáról, korlátozásáról vagy behajtásról, levonásról.

A bíróság fogja eldönteni - ha szükséges - hogy mennyit kell fizetned és utána te vagy befizeted vagy leültetnek. Tök mindegy hogy bankszámláról vagy készpénzben fizetsz, ahogy mindegy hogy honnan nem fizetsz.

Ha bírság van, akkor egy ideig türelmesek és csak felszólítanak, büntetőkamatot, késedelmi díjat rónak ki, de utána megkapod az ítéletet, hogy napi 5000Ft-ként le kell ülnöd. Az egészet, nem csak a bírság eredeti összegét.

Ez nem a MÁV, hogy évekig felszólítgatnak meg pereskednek.

2020. dec. 2. 20:21
 2/10 A kérdező kommentje:

Ez nem pénzbirság, pénzbüntetés, hanem KÁR.

Egy sátorb elloptak 25 ezret, annyi a kár, annyit akartak lefoglalni kutatás révén. Ezt a pénzt, hogy nem tudták lefoglalni, így még ma odamegyek egy ATM-hez, az összes pénzem leveszem inkább, le ne emeljenek 25-töt.

Tehát ez kár.

Ezt, ha engem jogerősen elítélnek, akkor vagyonelkopzást is elrendel a bíróság, ha nem fizetem akkor ki, akkor a sértett polgári perként követelheti a kárát.

Kevered a pénzbirsággal, pènzbüntetéssel.

2020. dec. 2. 20:32
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Levikeeeeeee.

A végrehajtó elől nem bujhatsz majd el.

2020. dec. 2. 20:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
#2 Nem én keverem a dolgokat, te nem írsz le megfelelő információkat. Ez a gyakorikérdések és nem a gyakorigondolatolvasások oldala.
2020. dec. 2. 20:51
 5/10 A kérdező kommentje:

Rálátásod sincs a büntetőjogra utolsó.

Meglátszik, hogy sese voltál még rendőrségen meg bíróságon hanem kivülállóban csak tv-ből okosodsz.

2020. dec. 2. 20:54
 6/10 anonim ***** válasza:
93%

VagyonelkoPzás??

Levike? Balázska?

2020. dec. 2. 20:58
 7/10 anonim ***** válasza:
#5 Te nagyon szerencsétlen! Ha neked annyira nagy rálátásod van a büntetőjogra akkor mégis mi a fenének írtad ki a kérdésedet? marha!
2020. dec. 2. 21:06
 8/10 anonim ***** válasza:

úgy van ahogy az 1. írja,de lényegét tekintve a válasz az igen.

lefoglalás,vagyonelkobzás,minden játszik.

elvileg a széfhez nem férhetnek hozzá és az ausztriai bankszámlához sem.

de mióta bejött ez a törvény vagy 10-12 éve,azóta szűnt meg az hogy a gengszterek meg a adócsaló nagyvállalkozók abbahagyták az 50-70 millás kocsik vásárlását.

azóta már csak bérlik őket.

2020. dec. 2. 21:16
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Már megint te, Levike?

Nyugi, akármennyire tiltakozol, igen, a bíróság el fogja venni ha vagyonelkobzásra ítélnek, függetlenül a véleményedtől.

2020. dec. 3. 08:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi Kertész Péter vagy Berki Pál Attila.
2020. dec. 3. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!