Ilyenkor tehetek feljelentést az OTP ellen?
Sorozatosan kiadják a számlaegyenlegem olyanoknak, akik nem jogosultak megismerni.
A nyáron már 2x is megtörtént, és elismerve a hibájukat 15 ezer Ft kártérítést fizettek. Ma viszont, amikor fizetett be rá egyik rokonom, neki is, amikor kérdezte, megmondták a számlaegyenlegemet.
Normális, hogy kérdésre felvilágosítást adnak a pontos egyenlegemről olyanoknak, akiknek elvileg nem lenne közük a bankszámlámhoz mert kizárólagos tulajdonos vagyok?
Mit lehet ilyenkor tenni? Rendőrség?
Banktitoksértés miatt simán tehetsz feljelentést.
Ismeretlen tettes ellen tedd meg az adott OTP fiókra hivatkozva, hogy ott követte el valaki.
Azért, hogy később ha nem bizonyosodik be a bűnössége az elkövetőnek, ne jelenthessen fel, hogy alaptalanul vádoltad.
Ha a bank is elismerte már korábban, akkor bizonyítani nem lesz nehéz. Ez kivételes és kényelmes helyzet neked, mivel a banktitoksértést bizonyítani nagyon nehéz.
Hiszen aki jogtalanul megkapta az infot, nyilván nem fog a banki munkatárs ellen tanúskodni, hiszen nem érdeke, sőt!
A bank megfelelő osztályára (nem a fiókba!) is írhatnál egy levelet, amiben panaszt teszel.
Én a helyedben bankot váltanék, jelezve azt is, hogy miért bontasz velük kapcsolatot.
De azért is mert hátha a másik bankban nem így állnak a banktitokhoz és nem mondják meg másnak a számlaegyenleged.
De ha a feljelentést és eljárást nem akarod vállalni (azt is megértem), akkor csak szimplán szüntesd meg a számlád az OTP-nél.
Ha büntetőeljárás indul akkor tanuk lesznek a családtagjaid is, a rendőrség és a bíróság meg fogja őket is idézni.
Szóval ha ezt a kellemetlenséged nem akarod, akkor ne fordulj a rendőrséghez!
Egyébként az MNB-nél is tehetsz panaszt, mert bankfelügyeleti ügyekben, mint a PSZÁF jogutódja, ő jár el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!