Titeket igazoltattak már a kijárási korlátozások megsértése miatt?
Tegnap este 11-kor itt a faluban belefutottam egy ellenőrzésbe. Csak szondáztattak, papírjaimat sem kérték. :D Miután nem színeződött el, elköszöntünk egymástól. Mondjuk rajtam kívül (és a rendőrökön) senki sem volt az utcán.
Amúgy nálunk ez az éjszakai közúti ellenőrzés teljesen szokásos, szinte mindig fennakad egy-két ittas sofőr.
Engem most nem, de még tavasszal igen. Akkor figyelmeztetéssel megúsztam, ültem egy padon itt a helyi parkban. Akkor mondta a rendőr, hogy most megúszom ennyivel, de legközelebb ez 20 ezer lesz. Egyik ismerősömet viszont tegnap. Futott este 22 óra körül. Rendőr kikérdezte, hogy mi járatban, ő meg mondta, hogy a szokásos esti futást csinálja. Annyit mondott a rendőr, hogy lényeg, hogy nem alapos indok nélkül használja a közterületet, de azért érjen haza minél előbb. És elköszöntek. (Ez most akkor szóbeli figyelmeztetés végül is?)
Szóval amit ÉN tapasztalok, az szerint nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását. Én tavasszal nagyobb szigort tapasztaltam.
Nem, de engem nem érdekel a kijárási tilalom. MEGYEK, ahogy eddig.
Megyek a Debreceni Egyetemre, aztán egy kör 10,10y buszozás aztán villamosozok 1-1 kört, majd a 46E-vel hazamegyek, 23.55-kor szoktam hazaérni.
Ha igazoltatnak állok eléjük, hisz a rendőrök elől nem szabad elszalnadni.
Van "papírom" nem is egy.
5-ös gondolom ez nem komoly, mert jogszabályban foglalt kötelezettség az iratokat közterületen magunknál tartani.
Ha nem tartod magadnál és bevisznek (mert bevihetnek!) akkor fog jönni még egy borsos bírság is
"Személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése szabálysértés" miatt. Igen, a törvény szerint az is szabálysértés, ha papírok nélkül leugrasz az éjjel-nappaliba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!