Igazoltattak-e a mai nap folyamán a kijárási korlátozással kapcsolatban? Ellenőrzik-e egyáltalán? Elmehetek-e három faluval odébb fűnyírót venni?
úgy indulj otthonról, hogy felteszed a maszkot, felhúzod a fóliakesztyűt, és senki nem fog foglalkozni veled. Én így mentem patikába, útközben benézett a rendőr, és mehettem tovább.
Úgy kell viselkedni, ahogy elvárják, és akkor nem macerál senki. Aki meg kiröhög, az legalább jót nevetett. Nem láttam röhögő szomszédokat. Igaz nincs is maszkjuk(sem)
Elmehetsz, legálisan.
Ui. a mezőgazdasági munkádhoz szükséges gépet, eszközt, tárgyat szerzed be, és ezt lehet.
Az, hogy ez neked nem kenyérkereső munkád, hanem kvázi háztartási munka, az ebből a szempontból lényegtelen.
Ha szükséged van most fűnyíróra, akkor szerintem nem tilos elmenni érte.
Én ma nem ültem autóba. Nem a korlátozás miatt, hanem mert nem volt olyan dolgom. Bolt gyalog 10 percnyire van. Arra sajnálnám az autómat hidegen kínozni. Egyébként 2000 óta vezetek és eddig bő fél millió km-t tettem meg. Ez alatt összesen 2, azaz kettő alkalommal igazoltattak.
Nem fog veled senki sem foglalkozni, sok embernek a szövegértés is nehezére esik sajnos, mindenki ettől parázik, hogy nem mehet ki, és nem fogja fel, hogy nem tilalom van.
Két fix dolog van: Élelmiszerboltba 9-12 között csak 6.5 év fölöttiek mehetnek és 1.5 méteres távolságot kell tartani.
ha kell a fűnyíró, vagy pl elromlott a hűtőd, ezekért lehet menni. kocsit, biciklit is elviheted szervízbe.
De mielőtt bárhova elindulsz, telefonálj oda, mert a nagyon sok kisvállalkozó teljesen bezárt, nem is nyit ki még rövidítve sem.
a lényeg az hogy ne kolbászolj emberek között.
Boltba is lehető legkevesebbszer menj.
Nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!