Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mit csinált a rendőr?

Mit csinált a rendőr?

Figyelt kérdés
Most értem haza, sétálni voltam egyedül. Muszáj néha kimennem levegőzni. Senki nem volt az utcán, jött a rendőrautó, megállt, és mondták, hogy adjam oda a személyimet. Odaadtam, pötyögött a telefonjába(?), de nagyon sokáig, vagy 10 percig. Aztán kérdezték hogy hova megyek és hol voltam. Mondtam, hogy sétálni voltam, már hazafelé tartok. Azt mondták, hogy sétálni sem szabad kimenni. Aztán elköszöntek és elmentek. Lehet bajom? Még soha nem jártam így, pedig már 25 éves vagyok.

2020. ápr. 13. 23:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem lesz bajod. Lehet hogy olyan helyen sétáltál, ahol most nem szabad.

Minket a rendőrök egy tó melletti parkból küldtek haza, mert ott üldögéltünk, egyébként sétálgatni szabad, kivéve a lezárt területeket.

2020. ápr. 14. 00:18
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Bezzeg ha csekket kaptál volna 2 perc alatt a kezedben szorongatnád :D

Semmi bajod nem lesz.

2020. ápr. 14. 00:22
 3/17 anonim ***** válasza:
92%

Kijárási korlátozás van érvényben, felsorolt kivételekkel. Ezek egyike:

„5. § Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén - lehetőség szerint a zöldterületeken - egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.”

↑ 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet a kijárási korlátozásról

Tehát a kormányrendelet szerint lehetett sétálnod (legalábbis a felsorolt területeken és a másoktól való távolságot betartva), de a kormány erre a hétvégére felhatalmazta a polgármestereket, hogy hozhatnak szigorúbb intézkedéseket is. Vélem, hogy ilyet szegtél meg.

Ellenőrizték az adataid, lehet, fel is jegyezték. Amit mondtak, szóbeli figyelmeztetésnek számít.

Ha feljegyezték az adataid, és rendőrök újra kijárási korlátozás megszegésén érnek, akkor már nem szóbeli figyelmeztetést adnak, hanem vagy ötezer forint - ötvenezer forint közti helyszíni bírságot szabnak ki, vagy szabálysértési feljelentést tesznek.

(Majd figyeld a legközelebbi Operatív Törzs tájékoztatót, ahol a készenléti rendőr elmondja, hogy hány rendőri intézkedés történt a kijárási korlátozás megszegőivel szemben, hány szóbeli figyelmeztetést, hány helyszíni bírságot, hány szabálysértési feljelentést alkalmaztak. A szóbeli figyelmeztetés említésekor kihúzhatod magad: ha láthatatlanul, ha neved említése nélkül is, de szerepelsz a köztévé műsorában.)

2020. ápr. 14. 00:40
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Ezért félek elindulni. De holnap vagy ma muszáj lesz elutazni vásárolni és sétálni. Ha azt mondom boltba megyek arra hogy mondja hogy nem szabad? :D

Lakcímkártyádat elkérte?

2020. ápr. 14. 00:47
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Szerintem ez most csak a Húsvéti kijárási tilalom miatt volt. Nézd meg a felsorolt helyiségeket, hátha benne van a lakhelyed. Szerintem holnaptól már nyugodtan sétálgathatsz egyedül, vagy egyháztartásban lévővel. Tudtommal keddtől már nincsenek ezek az erősebb korlátozások.

2020. ápr. 14. 00:53
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Aki elutazik is nyugodtan sétálhat? Ha természetbe menne egy nem éppen turista csalogató folyó parta sétálni utána pedig a boltba? Vagy ha így sétálok és odajön a rendőr akkor fizethetek?
2020. ápr. 14. 00:57
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Köszönöm a linket is.

A településem egyik forrás alapján sincs a "szigorított listán". Ezért nem értem, hogy miért mondta a rendőr, hogy a random séta tilos. Úgy tudom, hogy nem az, de nyilván nem kötekedtem. "Enyhítő körülményként" megemlítette, hogy ilyenkor éjszaka senki nincs az utcán, ezért nem annyira nagy baj, hogy "megszegtem" a szabályt. Lakcímkártyát nem kért. Igazából az aggaszt, hogy mi tartott ennyi ideig az igazolványom ellenőrzésében.

2020. ápr. 14. 01:18
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Az erdekes. Engem amikor autoval igazoltattak telen az tartott kb 5 percig.
2020. ápr. 14. 01:27
 9/17 anonim ***** válasza:
31%

"Azt mondták, hogy sétálni sem szabad kimenni"

Miért nem mondtad nekik, hogy maguknak meg semmi közük a magánéletedhez.

Lehet sétálni.

Priózta az adatod, nem -e köröznek.

Menjél nyugodtan, de szabad sétálni.

Ne félj, innentől 90 %, hogy nem kapsz csekket sem utólag, ha ez 30 napon belül nem történik meg, akkor az a 90% felmegy 99 % -ra.

Kérdező!

Legyél bátor és legyen önbizalmad.

Ne félj a rendőrtől, hanem állj ki csak finoman, ahogy az emberi méltóságba belefér magadért.

Ha te úgy gondolod, hogy a rendőrség intézkedése jogszerűtlen volt, akkor az intézkedéstől számított 8 napon belűl panasszal élhetsz amit célszerű a nyomozóhatósánál megtenni vagy az ügyészségen.

2020. ápr. 14. 01:53
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy sima igazoltatáson estél túl. Ezt csinálják ám a jardok akkor is, ha nincsenek kijárási korlátozások. Nem vagyok egy rossz arcú gyerek, de engem többször is igazoltattak így, az esti órákban, pedig nem tettem semmi törvénytelent, csak sétáltam egyet. Nincs ezzel gond, az a dolguk, hogy rendet tartsanak. Egy esti órákban egyedül kódorgó pedig nyilván felkelti a figyelmüket. Mondjuk azt nem tudom mi tartott ezen 10 percet, lehet volt a készülékében valami rendszerhiba vagy bénázott kicsit, ki tudja. Bajod viszont nem származhat belőle, sétálni azért még lehet. Pláne egyedül.

(Kivéve persze ott, ahol nem, mert be van tiltva, de már vége a Húsvétnak.)

2020. ápr. 14. 02:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!