Tudomásomra jutott egy bűncselekmény, hogyan tudnám bejelenteni a rendőrségre, hogy ne derüljön ki a nevem?
Figyelt kérdés
Telefont, számítógépet, postát le tudják nyomozni.2008. nov. 29. 13:54
21/24 A kérdező kommentje:
Arik vagytok, de azért ennyire nem gáz a helyzet :)
2009. jan. 9. 21:56
22/24 anonim válasza:
Midnent előttem leírtak az előttem szólok. Viszont.
A rendőrség majd minden áron meg akarja tudni a személyazonosságod, hiszen a tanúskodás állampolgári kötelesség, kivéve jegyes, rokon, stb. stb. ezeket megtalálod ha komolyan érdekel a téma. A névetlen tanúskodás lényege abban merül ki, hogy a rendőrség nem szolgáltatja ki a neved az eljárás során. Tehát ők tudnak róla, de a vádlottak nem. HOgy az ügyvédjük megtudja-e és elárulja neki, stb. stb., az már cinkes.
Ha nem ért közveteln kár, hagyd a p*csába.
23/24 anonim válasza:
Internet kávézó, telefonfülke....
24/24 Békaszárnya válasza:
Szerintem nem kell ilyen bizalmatlannak lenni a Rendőrséggel szemben. Én is voltam már tanú, nem is egy ügyben és semmi károm nem származott belőle. Kisebb balhék esetén elég, ha bemész a kerületi kapitányságra, ott megkeresed az ügyeletes tisztet és elmondod neki a történteket, és megkérdezed, hogy amit láttál/hallottál, az bűncselekmény e egyáltalán. Ha úgy érzed, hogy valami komolyabb súlyú ügyről van szó, akkor pedig vagy utcai fülkéből felhívod a telefontanút (ingyenes szám, 06 (80) 555-111), vagy egy nyilvános internet kávézóban a Rendőrség honlapján [link] leírod a történteket. Nem kell gumikesztyű meg ilyenek, mert a kávézóban feltehetőleg sokan megfordulnak egy nap. Egyébként is a BŰNCSELEKMÉNY BEJELENTÉSE MINDENKI ÁLLAMPOLGÁRI KÖTELESSÉGE, és a törvénytisztelő polgárokat védi. Ha tanúvédelmet kérsz, kizárt dolog, hogy a bűnelkövető megtudja, ki jelentette fel. Egyébként is, ha megtudná, akkor feltehetőleg jobban tartani tőled azután, tehát NEM kell a bűnözőktől félned!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!