Milyen módon lehetek rendőr?
Sziasztok.
Leginkább az utóbbi 1 évben kezdett el az a téma érdekelni, hogy rendészeti irányba tanuljak tovább. Leginkább az igazgatásrendészet, a közelekedésrendészet és a közrendvédelem érdekel (már amennyire belelátok a dolgokba). Most fogok majd érettségizni, informatikát tanulok. Kisebb keresés után rátaláltam a rendészeti szakgimnáziumokra és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.
Az egyelőre tiszta, hogy szakközépiskolával tiszthelyettesit végezhetek el, egyetemről kikerülve pedig tiszt lehetek, ha jól tudom. Az egyik kérdés az lenne, hogy érettségi után egyből jelentkezhetek-e az NKE-re úgy, hogy informatikát tanulok? A következő az, hogy ha érettségi után jelentkezem a szakgimnáziumba, akkor a 2 év elvégzése után nagyobb esélyem van-e bekerülni az egyetemre? Illetve az utolsó kérdés az, hogy megéri-e úgy kikerülni a pályára, hogy csak a rendészeti szakgimnáziumot végeztem el? (Habár mindentől függetlenül ha van lehetőségem, mindenféleképpen szeretnék egyetemre menni.)
+1 kérdésem pedig az NKE-vel kapcsolatban a felvi.hu-tól függetlenül, hogy milyen tantárgyak számítanak leginkább az RTK-n, mire kéne leginkább odafigyelnem, ha oda jelentkeznék?
Előre is köszi mindenkitől a válaszokat! :)
Értem, köszi!
Viszont akkor ahhoz, hogy jelentkezni tudjak az NKE-re, ahhoz mindenféleképpen szükséges a rendészeti szakgimnázium elvégzése?
Én csak bűnügyi szakról tudok neked nyilatkozni, mert a városi rendőrkapitányságon gyakran szoktam járni, majd ha megyek legközelebb, megkérdezem esetleg, de biztos, hogy ugyanaz vonatkozik a közlekedési rendőrökre mint akik ott a bűnügyön vannak.
Én amúgy jelenleg elkezdtem jogot tanulni és érdekel.a téma, ha elvégezném, büntetőjogi ügyvéd szeretnék lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!