Hogyan képesek ezek után is az amerikai rendőrök egyáltalán pisztolyt fogni?
Most lehetett az is, hogy fegyverért ment a csávó. Oké , legyen az az indok. De miért kell egyáltalán még intézkednie rendőrnek feketével szemben, biztos nem csinálnám. Miért erőltetik? Csak saját magukat szivatják a zsaruk.
Egy olyan helyen ahol a kesztyűtartókban lehet és gyakran van is fegyver másképp megy az igazoltatás mint itt ahol elkérik a személyid aztán beülnek a saját autójukba és rádiózgatnak, közben azt se tudják mit csinálsz... (ez itt nálunk egy vicc mondjuk, lesz még baj ebből) vannak fent erről videók, hogy az USA -ban ha megállít a rendőr akkor le kell állítanod az autót, leengedni az ablakokat, hogy láthassa mi van az autóba, a kezeid a kormány fölé kell tenni nyitott tenyerekkel, hogy látszódjon és fogja mondani mikor és hogyan vedd elő az irataid, nem nyúlkálhatsz csak úgy a kesztyűtartóba, vagy a kabátzsebedbe. Gyakorlatilag ott a rendőr minden ellenőrzésnél az életét kockáztatja.
Nem akarom védeni a rendőröket, mert biztos, hogy nem helyesen jártak el ezekben a nyilvánosságra került esetekben, de az is biztos, hogy az ellenőrzés alá vont emberek se tartják be ezeket a szabályokat amit ott mindenki ismer és ez nem csak feketékre vonatkozik.
"Jacob Blake egy autóhoz tartott, és amikor kinyitotta az autó ajtaját, és behajolt a kocsiba, a közvetlenül mögötte álló, illetve az utca másik oldalán álló rendőrök tüzet nyitottak rá."
Nm a rendőri intézkedésnél elvárt módon viselkedett.
Ahogy én làtom, ez az egész egy ürügy a lázongásra, amit az amerikaiak szeretnek.
Tény, hogy nem élek ott, viszont amiket láttam/hallottam ezt támasztja alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!