"Egyáltalán, hogy fogadja az amerikai adminisztráció azt, hogy egy kis közép-európai ország ad ultimátumot nekik? "
Ez az izléstelenül megfogalmazott kérdés nem tőlem származik hanem az index.hu firkászától.
A CEU rektora emigyen válaszolt:
"...nagy hiba ultimátumot adni az Egyesült Államoknak."
Hát ez a stilus azért egy kicsit ki kellene hogy csapja a biztositékot minden jó érzésű magyarnál...
Emlékeztet ez az egész arra amikor a 2. Világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak :D
Megy be Roosevelthez az amerikai külügyminiszter:
-Uram Magyarország hadat üzent nekünk.
-Ki üzent hadat?
-Magyarország.
-És kik ezek a magyarok? Milyen ország ez?
-Magyarország egy kis királyság Közép Európában.
-És ki a király?
-Nincs királyuk, tengernagyuk van.
-Aha, szóval van tengerük. Melyik tenger?
-Nincs tengerük, csak alföldük van.
-És miért támadnak meg minket?
-Területeket akarnak.
-Az Egyesült Államoktól?
-Nem, hanem Szlovákiától és Romániától, de velük szövetségben vannak.
Na kb ilyen komikus egy magyar ultimátum Amerikának..
Aha...
Szóval egy "kis" országnak eleve nem lehet igaza egy "nagy" országgal szemben?
Egyébként semmilyen ultimátumról nincs szó, csak megfogalmazzuk a saját érdekeinket, és hogy hogyan szeretnénk bármely egyetem működését szabályozni.
És ezt ha az USA "erőből" kezeli, akkor az azt jelenti, hogy valószínűleg igazunk van de ezt nem akarja hagyni, hogy kifejtsük.
Érdekes lesz végignézni, hogy az USA mekkora nyomást képes gyakorolni, hogy megtartsa befolyását a magyar oktatáson.
Viszont ezt csak nyílt belügyekbe való beavatkozással tudja megtenni, ami nem néz ki jól, és mérlegre kell tenni, hogy egy egyetem miatt meddig érdemes elmennie.
Nem értem hogy képzelik.
Remélem Amerika nem akarja elhozni ide is a demokráciát, mert akkor emigrálhatunk mi is. Megnyugtató tény azért, hogy itt nincs olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!