Ha regisztráltam egy warez oldalra, és körlevelet (kéretlen emailt) küldtek nekem egy oldalt reklámozva, anélkül hogy beleegyeztem volna tehetek feljelentést?
Warez oldalra regisztrálni, nem illegális. Miért is lenne az?
Bizonyos megkötésekkel jogvédett anyag letöltése sem ütközik törvénybe.
Kéretlen spammelni viszont igen! Nemzeti hírközlési hatóság az illetékes. Spamwiki viszont hatékonyabb:
Nyilván a kérdezőnek is lehet igaza!
Szerintem tedd azt, hogy kéred az adataid megsemmisítését, a reg törlését, és ha később ebben valami problémád származik, akkor pereskedj, ha esetleg mégsem semmisítették volna meg az adataid.
De leginkább nem fognak vele visszaélni, te is hagyd őket békén, nehogy azt hidd, hogy a te feladatod "rendet" teremteni a neten, és feljelenteni mindent ami illegális.
más szóval megszoptad.
egyébként kib*szott szélmalomharc ilyennel szembeszállni, ez csak egy a sok ezer oldal közül, ráadásul annyira talán nem is illegális, főleg ha te magad fogadtad el a feltételeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!