Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mit tesz a rendőrség, ha nem...

Mit tesz a rendőrség, ha nem mondom meg a nevem?

Figyelt kérdés

Ha igazoltatnak, vagy meg akarnak büntetni és kérdezik a nevem, adataimat. Nem mondom meg nekik. Nem válaszolok, nem mondok semmit. Mit tesznek? Van joguk ahhoz, hogy elvegyék a táskám és megnézzék az irataimat? Vagy bevisznek, és utána? Ha nem mondom meg a nevem, honnan tudják meg? Tegyük fel nem vagyok büntetett előéletű, nem vettek ujjlenyomatot, stb... Mit tesznek ilyenkor? Az lehet hogy fölhívnak valakit a telomból és megkérdezik a nevem tőle?

L/24

2020. jún. 23. 20:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

Előállítanak - azaz bevisznek és vizsgálati fogságba helyeznek. Átkutatják a táskád, személyes holmijaidat. Az ujjlenyomatod megvan a központi adatbázisban (levették a személyi elkészülténél nem emlékszel?).

Persze ha sok munkájuk van és makacskodsz, akkor nem kapkodnak vele. Úgy vannak vele, hogy hallgass nyugodtan csak elvagy addig is a fogdán. Majd pár napnyi vizsgálati fogság (fogda után) csak megered a nyelved. Ütni-verni nem fognak, minek tennék? Persze a rabtársaid attól még megverhetnek, elszedhetik a ruhád, szeretik nagyon az ilyen kis keménykedő civileket. Betesznek melléd majd pár nehézfiút és gyorsan eldőlne meddig vagy olyan kis bátor :)

Ha peched van és nincs ujjlenyomatod, akkor meg bent tartanak amíg ki nem derül ki vagy. Lehet magyarul beszélsz, de amíg ki nem derül a személyazonosságod addig lehetsz akár terrorista, vagy külföldi állampolgár is aki illegálisan van az országban. Úgyhogy pont így fognak veled is bánni - bent tartanak amíg ki nem derül ki vagy. Ha nem derül ki 72 óra múlva, akkor majd kérnek engedélyt, hogy tovább bent maradj. A hatóságnak aztán tökmindegy hogy akár 5 évet is bent ülsz a vizsgálatiban.

2020. jún. 23. 22:36
 12/19 A kérdező kommentje:
Wow, értem, köszönöm! Egyszóval nem éri meg nem elmondani a nevem..
2020. jún. 23. 22:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy nem.

Ha elmondod, igazoltatnak, ha van személyid, add oda és valószínű, hogy mehetsz utána dolgodra.

2020. jún. 23. 23:22
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nincs itt vizsgàlati fogság stb

Ha nem mondod meg ki vagy, ndm igazolod magad, előállítanak. Ha síri csendben ülsz megpróbálják kideríteni ki vagy. Ha nem megy közbiztonsági őrizetbe vesznek 24 órára. És nem a börtönben töltöd.

Kideríthetik nagyon könnyen az arcfelismerő program segítségével amiben az NSZKK segíti a rendőrséget.

[link]

“38. § (1) A Rendőrség az előállított személyt 24 óra időtartamra jogosult közbiztonsági őrizetbe venni, ha az őrizetbe vételt a személyazonosság megállapítása vagy az őrizetbe vett személy érdeke (ittasság vagy más okból ön- vagy közveszélyes állapotban van) szükségessé teszi. Az őrizet időtartamába az előállítás ideje beszámít.“

Miután megállapîtják ki vagy kapsz egy jó kis feljelentést szabálysértésért és várhatod a csekket.

2020. jún. 24. 00:10
 15/19 anonim ***** válasza:
50%
Igen, előállítanak, mindenedet átkutatják, a méltóságoddal semmit nem törődve. Csak abban az esetben tesznek kivételt, ha éppen valamilyen bűncselekményt követtél el. Akkor egy ejnye-bejnyével elengednek.
2020. jún. 24. 08:21
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Van joguk ahhoz, hogy elvegyék a táskám és megnézzék az irataimat?"

Persze, hogy van. Egyébként itt te követsz el szabálysértést, ha nem működsz együtt az igazoltató hatósággal...

De ok, tegyük fel, hogy semmi nincs nálad, se iratok, se telefon, se semmi. Bevisznek és lenyomoznak. Fotót készíthetnek rólad, arcképes adatbázis meg van. Számítógép alapján elég könnyen szűkíthető, hogy ki lehetsz.

"Az ujjlenyomatod megvan a központi adatbázisban (levették a személyi elkészülténél nem emlékszel?)."

Nem feltétlen. 2 éve voltam személyit csináltatni, nem kötelező ujjlenyomat-mintát adni, ez csak egy választható opció. Én nem adtam.

2020. jún. 24. 12:32
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a 14-es leírta készíteni fognak képet az arcodról, amelyet az arcfelismerő rendszer összevet az adatbázisban lévő személyi, jogosítvány.. stb. arcképes igazolványok képeivel és meg is lesznek az adataid.
2020. jún. 24. 21:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Ujjlenyomattal nem sokra mennek, ha a személyi készítésénél nem adtál. Én személy szerint nem adtam. De a foró alapján egyből azonosítanak. Gondolom annak költségét is rádverik
2020. jún. 24. 22:36
 19/19 anonim ***** válasza:
64%
Feldugják neked a gumibotot.
2020. jún. 27. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!