Lehetek így rendőr/börtönőr?
Pár éve volt egy kisebb ügyem, ahol próbára bocsátást kaptam 1 évre.
Az már ugye letelt, vagyis ugye büntetlen előéletű vagyok, és tudtommal sehol sem fog megjelenni.
Ha jelentkezek a rendvédelmi szervekhez, ott ez probléma lehet még, attól függetlenül hogy nem bűncselekményt követtem el, hanem csak vétséget ?
25/F
Ez hülye :D
A bűntett és vétség a bűncselekmények súly szerinti felosztása, ahol a hatályos magyar jogszabály szerint bűntett az a szándékosan elkövetett bűncselekmény, amelyre e törvény kétévi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetés kiszabását rendeli, és minden más bűncselekmény vétség.
By wiki.
Szal én a helyedben inkább nem okoskodnék.
Ez egy kis baleset volt, nem raboltam vagy öltem.
Légpuskával dobozokra lőttünk egy haverommal , és a golyó valahogy gellert kapva egy utcabelinek eltalálta a kezét. Az feldagadt és piros lett. Sajnos nem kezelte jol a szitut es feljelentett minket. Ez lett belőle. Hatalmas bűnöző vagyok tényleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!