A futárnak van joga a tudtom nélkül jattot felszámolni?
Utólag láttam pár számlán, hogy úgy van írva, hogy
-Tip-----880Ft.
tehát a "kaja" mellé saját magának felszámolt elég nagy összegű borravalót. Amellett, hogy adtam is neki 200Ft-ot 4000Ft-összeg mellé. Összesen 1080Ft-ot adtam egy futárnak. RÖHEJ!!
Nagoyn szívesen felnyomnám, de félek, hogy következőre beleköpne a kajámba..
Tehát szabad neki ilyet csinálni?
Amúgy sokszor előfordult már. ismerősök között is... ételfutár, gls, de főleg MPL-nél van ilyen..
És én mindig adok jattot! összegtől függetlenül 100-300Ft-ot. sokszor "nem kérek vissza" tehát megtarthatja a visszajárót..
Erre meg felszámol még magának a parasztja
de. a futár állítja össze. Hidd el, hogy tudom milyen a számlakészítés módja, és ők NEM ÚGY CSINÁLJÁK..
De gondolom törvényes, hiszen ott előttem pötyögi be, hogy mit hozott ki..
Már pedig de, a gls is és az mpl is felszámol jattot. Ott van a számlán. Hogyan tudok fotót feltenni ide?
Az nem a jatt, hanem a szervizdíj.
És teljesen jogosan számítják fel, mivel elfelejtették bezárni a törvényben a kiskaput, hogy csak éttermi fogyasztásnál legyen felszámítható.
"Már pedig de, a gls is és az mpl is felszámol jattot. Ott van a számlán. Hogyan tudok fotót feltenni ide?"
Arra a képre nagyon kíváncsi lennék. Ide tudod feltölteni:
Kérdező! Nézd meg az étterem honlapján, a rendelésnél mi van feltüntetve. Ott szerepel - vagy valahol a szabályzatban, fizetés módjánál stb. hogy szervizdíjat, csomagolási díjat, kiszállítási díjat számítanak fel. Van aki bizonyos km távolságon belül nem kér a kiszállításért plusz pénzt, csak annál messzebb.
Teljes joggal teszik bele a számlába ha előtte fel volt tüntetve hogy bele fogják tenni a számlába. Ha már fizetsz így legálisan borravalót, vagyis szervizdíjat, egyebet - akkor nem kell adnod külön pénzt.
A legtöbb helyen ezt pont amiatt csinálják, mert a futárt már a többség kártyával fizeti ki és ott pontos összeg van feltüntetve, kifizetve, nem marad neki borravaló, hogy 2700 a számla és a 3000-ből nem kérsz vissza.
A csomagküldő szolgálat, mint GLS és társaik nem számolnak fel borravalót. A szállítási díjat, vagy esetenként a szállításkori fizetés díját számítják fel. Az ételfutárt ne keverd a rendes csomagküldő cégekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!