Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Kijárási tilalom esetén...

Kijárási tilalom esetén komolyan képesek lennének rendőri ibtézkedésre azért, mert valaki kimegy mondjuk sétálni vagy futni egyet?

Figyelt kérdés
A gyilkosok, tolvajok, adócsalók és komolyabb törvényszegőknél hirtelen fontosabb lesz a 19 éves Sanyika, aki kiment futni egyet?
2020. márc. 18. 14:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

"De egyébként ezeknek az idős embereknek lehetne egy külön intézmény, ahol segítik őket, amíg ez van."

Én Írországban élek, minden nagyobb élelmiszerbolt bevezetett egy idősávot, amikor csak idősek mehetnek bevárásolni és figyelnek rá, hogy ne legyenek benn egyszerre néhánynál többen. Van, ahol csak egy órás ez a sáv, de van, ahol 3, így csak délben engednek be mindenki mást. Ezen kívül egy csomó önkéntes szervezet vásárol be azoknak az időseknek, akik jelzik, hogy szükségük lenne rá. Ehhez kormányzati intézkedés sem kellett, sima emberség.

2020. márc. 18. 16:40
 22/28 anonim válasza:
11%
Köszönöm a lepontozást ismét, ennyi leszázalékozás után elég értékesnek érzem magam. 🙂 Mindenesetre sajnálatos azt látni mennyi ember él félelemben. De küldöm felétek a pozitív töltetű energiát! Hamarosan megérkezik. (csak koronavírus ne legyen rajra)
2020. márc. 18. 16:43
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy, a kijárási tilalom alól mentes a futikálás, edzikélés, ilyesmi.
2020. márc. 18. 16:44
 24/28 anonim ***** válasza:

Csakhogy a legveszélyezettebbek a 70+ korosztály, náluk nagy eséllyel végzetes lehet a fertőzés. A fiatalkorosztálynál jellemzően enyhébb tünetekkel lezajlik.

És igen, van rá külföldi példa egy idősáv kijelölésre, amiben az idősek vásárolhatnak v. mehetnek postára, gyógyszertárba. Élelmiszer esetén csak az a kérdés, hogy a választott idősávban kapható-e minden élelmiszer? Jelenleg nálunk az üzletnyitás után két órával már hiányok mutatkoznak, amiket aznap a szállítás nem is pótol.

2020. márc. 18. 16:56
 25/28 anonim ***** válasza:
0%
Az idősáv kijelölésről jut még eszembe, ehhez az üzlet kövezetét, valamint a bevásárlókocsikat is fertőtleníteni kellene. Nem vagyok biztos benne, hogy ez magyar körülmények között működne. Így öregjeink minden alkalommal egy kényszerű orosz rulettben vesznek részt, vagy megfertőződnek, vagy nem.
2020. márc. 18. 17:08
 26/28 anonim ***** válasza:

Ezt onnan vettem, hogy nemrég még azt hallottam híradóban, hogy antitesteket termel a szervezet, ami véd utána egy élethosszig ettől a vírustól.

Az van, hogy összevissza beszélnek mindenhol, semmit nem tudnak erről a kiqrt vírusról, de mondják a sok fszságot.

Egyszer azt mondták, hogy nem bírja a 15 fok fölötti hőt, és tavasszal eltűnhet a vírus, most meg azt, hogy ez nem biztos.

Azt is mondták, hogy gazdatest nélkül csak pár óráig marad meg, most meg, hogy napokig is ott van a tárgyakon.

És nem, nem azzal van a bajom, hogy nem ismerik, mert ez érthető, mivel tök új vírus, és minden tiszteletem az orvosoké, de akkor a média ne közvetítse ezeket, minden egyes pillanatban, mert amit ma mondanak, az pár nap múlva lehet máshogy lesz.

És az egész, ami van fölösleges riogatás.

2020. márc. 18. 18:19
 27/28 anonim ***** válasza:

Első mondatod, pontos információ. Influenza esetén is ez történik.

A nálunk alkalmazott tesztek is ezt az ellenanyagot mutatják ki, nem magát a vírust. Ezért nem tesztelik a tünetmenteseket akkor se, ha fertőzött helyről érkeztek, csak megfigyelés alá helyezik.

A gond csak az, hogy a tünetmentes fertőzött is fertőz, azért a rohamos esetszám.

2020. márc. 18. 18:44
 28/28 anonim ***** válasza:
Azt lefelejtettem, hogy most kerültünk abba az állapotba, egyre több lekövethetetlen lehetséges tünetmentes fertőzött kezd szaladgálni az országban. Ők természetesen minimum 2-3 embert fertőznek meg, és mindegyiküknél elkezdődik a lappangási idő, ami alatt még többeket fertőznek.
2020. márc. 18. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!