Bolti lopásért (700 Forint értékben) behívtak kihallgatásra. Mi lesz ezután?
Nálam maradt egy körömlakk, de úgy voltam vele, hogy amúgy sem csináltam még ilyen csínyeket, kiviszem. Aztán rám hívták a rendőrséget, és feljelentettek. Nem kérdezték meg, hogy kifizethetem-e. Tudom, nem ért ennyit, nagyon megbántam, bűntudatom van, és soha nem csinálok ilyet többet. Mire lehet számítani a kihallgatáson? Mit kaphatok ezért?
(17 éves vagyok.)
Kérdező...
A 2012. évi II. tv. 177.§ (1) bek. alapján "tulajdon elleni szabálysértést" követtél el, mivel az általad ellopott tárgy vagyoni értéke nem haladja meg az ötvenezer forintot.
A 2012. évi II. tv. 7.§ (1) bek. szerint a szabálysértés miatt kiszabható büntetések a következők lehetnek:
-szabálysértési elzárás
-pénzbírság
-közérdekű munka
A szabálysértésért, amit elkövettél, valószínű pénzbírságot fogsz kapni, aminek alsó határa ötezer forint, felső határa háromszázezer forint.
Ezzel az esettel szerintem megtanultad, hogy többé nem fogsz ilyen hülyeségeket csinálni.
Igy ahogy fentebb írták.
Ki lett elégítve a kíváncsiságod minden tekintetben.
Mondjuk egy muzulmán országban levágnák érte a kezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!