Ez a rendőrök dolga?
Inkább csak véleményekre lennék kíváncsi. Tegnap este délutános műszak után jöttem haza a városban 11 óra körül, amikor vagy 10 rendőr körbevett, és vagy negyed órán át faggattak, hogy honnan jövök, hol lakok, stb mindent kérdezgettek az égvilágon. Majd mikor nagy nehezen tovább engedtek elkezdtek fütyülgetni meg beszólogatni minden félét.
Engem eléggé felbosszantott a dolog, csak véleményekre vagyok kíváncsi.
18/L
Ne piszkáljátok már a kérdezőt! A rendőr igazoltathat, nem hatásköre, de még az tolerálható, ha megkérdezi mit keresel ott ilyenkor. (Bár mondom: ha a papírjaid rendben és nem gyanusít semmivel, akkor ehhez is SKH)
Lehet, hogy fiatal srácok voltak és imponált nekik a szitu. Azt hiszem jelen esetben nem történt valódi túlkapás.
Az ilyen érzelmi manipulálós rendőrökkel nekem is volt pár kalandom.
Egyszer autóval mentem hazafelé és mögöttem jött egy autó, rámvillantott a fényszóróval mögöttem. Sötét volt. Nem foglalkoztam vele. Ekkor bekapcsolta a kék lámpát, kiderült hogy rendőr volt. És a szirénával azt a jellegzetes hajókürt-szerű hangot hallatta. Pont ekkor kellett bekanyarodni az utcánkba, én indexeltem, kanyarodtam és mentem hazafelé. Erre jön utánam, mellém hajt és átszól: "ájjámámegwazzeg". Én megálltam. Odajött a szerv én köszöntem: Jó estét kívánok. Ő meg kiabált, hogy miért nem állok meg a rendőrnek stb. Aztán annyit mondtam neki, hogy amikor mellém hajtott, akkor félreálltam, de amíg mögöttem vergődött, addig nem tudhattam, hogy nem egy siető mentő vagy tűzoltó, ezért is kanyarodtam le vihariramban. És a mellémhajtásból kifolyólagos megállásomig tudtommal szabályos rendőri megállítás nem történt. A KRESZ-ben meg nem tanultam olyat, hogy a fényszóróvillogtatás hátulról az megállítás lenne. Megszondáztatott aztán kénytelen volt elhúzni a vérbe.
Szerintem nem kéne így rátámadni a kérdezőre.Ti honnan tudjátok, hogy nem mondd igazat, ott voltatok vagy mi?
Amúgy meg én is láttam már olyat, hogy 2 rendőrautóból kiszállt összesen 10 rendőr, mert igen egy autóba befér 5 rendőr, és fényes nappal megállítottak egy szerencsétlen biciklis csöves bácsit.Igazoltatták, kipakoltatták a táskáját szanaszét túrtak mindent, majd fél óra múlva továbbálltak. Addig ott villogtak meg alázták szerencsétlen bácsit a város legforgalmasabb részén.Gondolom ezzel próbálták bizonygatni, hogy ők a nagy emberek és mindenki alá van rendelve nekik!Ritka szánalmas emberek...
Amúgy meg a rendőrök már bizonyítottak, ugyebár a Zsanett ügy kapcsán, szóval én már semmin se lepődök meg és én személy szerint hiszek a kérdezőnek, de sajnos nem tudsz mit csinálni ezekkel az emberekkel, sajnos a rendőrök 99% ilyen primitív!:S
Egyik hozzászóló írta: "Gondolom ezzel próbálták bizonygatni, hogy ők a nagy emberek és mindenki alá van rendelve nekik!Ritka szánalmas emberek... "
No igen, holott:
A rendőrség az az adófizető emberek pénzéből működik, tehát, ahogy a szlogenjük is szól: ők szolgálnak és védenek. Bennünket, adófizető polgárokat kell hogy kiszolgáljanak és megvédjenek. Tehát, ha az abszolút hierarchiát vesszük, akkor egy civil-kontra-rendőr kontaktusban a rendőr az alárendelt, mivel közvetve a civil fizeti őt is. Az természetesen egyértelmű, hogyha a rendőr törvénysértésen kap valakit vagy erős a gyanú, hogy az illető törvényt sértett, akkor szükség van a hajthatatlan határozottságra, hiszen a törvény és a jogkövető állampolgárok védelmére esküdtek fel.
A másik dolog meg, hogy a rendőr is ember. Nekem eddig bevált, hogyha udvariasan és emberszámba vevősen szóltam hozzájuk, akkor ők is úgy reagáltak. Volt egy rendőrsrác, akivel elbeszélgettem egyszer és ő is pont ezt mondta, ha valaki nem tegezi le és nem miaszájba....k...anyádvan-nal köszön, akkor ők sem verik a nyálukat. De sajnos az emberek túlnyomó többsége hírből sem ismeri a tisztelet és az udvariasság fogalmát.
A rendőrökre visszatérve, engemet az kergetett az őrületbe régebben, ha közlekedési kihágásnál ezzel indított: "Na aztán tudje-e miért állítottam meg?" vagy: "Van egy 62-es fényképe főnök, mit szól hozzá?". Én volt olyan, amikor el is magyaráztam a rendőrnek, hogy: Igazat adok, mert hülyeséget csináltam, elismerem, ki is fizetem a bírságot, de arra kérem, hogy ne rébuszokba beszéljen és ne tegyen fel találós kérdéseket. Én, ha rendőr lennék, így tennék: "Jó napot kívánok. Mivel Ön az imént az XXXXparagrafusXXbekezdésű KRESZ szabályt ilyen és ilyen módon megsértette, ezért meg kell, hogy bírságoljam. Elismeri a szabálysértést?"
Nem tisztább lenne manír és alakoskodó, pozícióbizonygató színjáték nélkül egyszerűen csak tenni a dolgát valakinek?
(ugyanez vonatkozik minden főnök-beosztott viszonyra is)
"Én nagy haverságba vagyok a rendőrökkel... Az ég világon semmi porbléma nincs velük. A rendőr is ugyan olyan ember mint más, csak nekik "nem nézitek el" a dolgokat. Ennyi... Lehet lepontozni nyugodtan, meg beszólni nekem... Én is rendőr leszek... :D"
Ajaj...akkor nem nagyon leszünk jóba :D párszor meg fogsz büntetni. Tudod én imádom a gyorshajtást :D
Minek hazudsz kislány? Nincs jobb dolgod?
1. 10 rendőr egy településen rohadt ritkán teljesít egyszerre szolgálat.
2. 10 rendőr 2 autó az alapból nem lehetséges.
Nem értem minek kell szítani jobban a helyzetet a rendőrök ellen, remélem majd tapasztalod ha felnőttél hogy ilyenekkel csak a magatok alatt vágjátok a fát.
Inkább menny ki a játszótérre a barátaiddal és őket kábítgasd. A sok BUTA magyar meg issza a szavadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!