Az ilyen rendőr nyomozó, szerintetek osztályvezetőnek készűl?
A városi kapitányságon van egy olyan nyomozó akinek a neve előtt "Dr." áll, tehát Doktor ... és a neve.
Ez az ember az Állami és Jogtudományi Egyetemen végzett, megnéztem facebookon. Még közös ismerősünk is van kettő, mind a két közös ismerősünk ügyvéd.
Tehát én ismerek ügyvédeket, ő is ismeri ezekszerint.
Most ugye nyomozóként dolgozik a rendőrkapitányságon a bűnügyi osztályon.
Szerintetek az ilyen nyomozó aki jogi egyetemet végzett, biztos, hogy később alosztályvezető esetleg osztályvezető szeretne lenni a rendőrségen? Vagy azért tette le a jogi egyetemet, mert nyugdíjba megy, ügyvédként akar praktizálni?
De szerintem az első ugyanis őt a bűnüldözési szakma érdekli szerintem és szerintem a rendőrségen akar nagy beosztásban dolgozni.
Nincs hozzá közöm, csak érdekelnek az ilyen büntetődolgokkal kapcsolatos témák.
Első!
Gondolom az ilyen myomozónak tartózkodni kell az indulataitól is, mármint úgy értem, hogy ha pl egy tanú megmondja a magáét neki a szemébe, magában tudni kell kezelni az indulatait, nem csaphat oda stb, hanem az ilyennek kifogástalanul kell viselkedni a rendőrségen.
Mert régebben előfordult gyakrabban, hogy ha az ügyfél olyat mondott a rendőröknek, oda is csaptak vagy pocsékul beszéltek vele, de ma már ez nem gyakori, ma kultúráltan bánnak az ügyfelekkel. Nem azt mondom, hogy nincs olyan, hogy fenyegetik az ügyfelet, meg odacsapnak a gumibottal, tehát tulkapások, vannak de nagyon ritka, és ezek is az olyan rendőrökre vonatkozik akik már 20 éve ott vannak. Az ilyen már nem is készűl feljebb.
Olyan nincs, hogy büntető tudós.
Büntetőjogi ügyvéd van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!