Megállíthat a rendőr igazoltatni csak úgy? Mert nem vagyok szimpi neki?
Ma reggel a buszmegállóban vártam, mikor jött egy rendőrautó előttem. Félreálltak és odajöttek hozzám, hogy mutassam az irataimat, nevem, stb. Kérdeztem miért? Mondták csak egy sima igazoltatás, nem kell félnem. Mondom mindjárt jön a buszom, le fogom késni. Nem érdekelte őket, hát nem szívesen de odaadtam az irataimat. És már távolból jött is a busz, épphogy végeztek mire odaért. Rajtam kívül senki nem volt a megállóban, reggel 7 óra volt (bár ebben a megállóban egyébként sincsenek sokan).
Ilyet megtehet? Csak úgy odajön és igazoltat? Nem csináltam semmit, csak vártam a buszt. Most ettől nekik jobb volt a napjuk, hogy fitoktathatták az erejüket egy 23 éves, 54 kilós lánnyal szemben?? Tehetek ezért panaszt valahol?
L/23
Az a helyzet, hogy a sok sületlen paraszt téves választ adott neked.
1. A rendőr csak okkal, joggal igazoltathat. Tehát, hogy kedve van hozzá, az nem elég indok.
2. Ha teszi is, az intézkedés célját KÖTELES közölni veled, ráadásul kérés nélkül!
3. Az igazoltatást (ha egyáltalán alapos) mielőbb végre kell hajtania, mert máskülönben a rendőrt fel lehet jelenteni személyi szabadság korlátozása címén.
4. Ha az igazoltatásból kifolyólag anyagi vagy egyéb kár ér, a rendőrség köteles azt számodra megtéríteni.
#2 vagyok:
Ha igazat mondasz, akkor van egy javaslatom a megbuktatásukra.
Szánj rá pár napot, és (te tudod hogy hogyan) provokálj ki egymás után több igazoltatást. Ezeket minden esetben dokumentálják.
Mindjárt más a "leányzó fekvése", ha a majdani panaszodhoz hozzáteszed, hogy mondjuk 3 nap alatt, mondjuk 8-szor is igazoltattak!
A zsaruknak üzenem: "EZT VÉDD KI"!
Értem.
Tehát neked az a logikád, hogy provokálja ki hogy igazoltassák majd tegyen panaszt hogy miért igazoltatják?
Ennek mi értelme?
Tipikus magyar mentalitás. 20 év alatt egyszer se volt bajom a rendőrökkel.
Büntettek már meg. És? Ők mentek át a záró vonalon vagy én?
Mindig normálisan álltam hozzájuk és ők is én hozzám.
Nem értem minek ez a mentalitás hogy provokáljuk őket. Minek? Ezek után meg ha provokálja őket megint ő lesz felháborodva.
Dokumentáljon mindent?Azt is dokumentálja akkor ahogy ő harcolja ki az intézkedést akkor meg megint sok értelme van.
Szerinted nem tűnne fel senkinek hogy ma már 10.jére kérik le ugyan azt a személyt? Biztos elgondolkodnak hogy nem 10 rendőr pár hülye hanem a személyel lesz valami gubanc.
#12 Te sületlen paraszt vegyél vissza az arcodból. Hát kinek képzeled te magadat?
Kérdésre válasz, bármikor bármiért. Sejtettem hogy te leszel az autós csajszi a multkorról. Orvos látott már? Szabálysértéseket elkövetni és nem lenne bajod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!