Ha sziveszerkor valaki veletlen belone tuzijatekkal a rendorseg ablakat, azt kinyomoznak, hogy ki volt?
Figyelt kérdés
Ha az illeto elszaladna, de veletlen lenne.2019. szept. 13. 20:27
11/13 anonim válasza:
Talán kinyomoznák, hát aztán? Boldog-boldogtalan megveheti, veszélyes dolog. Azt mondod, hibás volt vagy egyáltalán, eldőlt közben valamiért. Sok felelősség nem lenne, ugyanis minden hülyének el lehet adni. Legfeljebb kifizettetik az 5000 forintos ablakukat. Nagy dolog, a tűzijáték is drágább...
12/13 anonim válasza:
legfeljebb kifizettetik az 5000 Ft-os ablakukat... Ember jártál te már rendőrségen? Egyik másik épületben több milliárd (!) értékű felszerelés is lehet,műveleti felszerelések,hőkamerák,fegyverek,informatikai eszközök. Nem egy olcsó mulatság ez. "Eldőlt közben valamiért" szomorú hírem van,magyarországon 98% körül van a vádhatékonyság,akiket az ügyészség megvádol,azoknak kb 98%-át bűnösnek találja a bíróság. Azt hiszed,hogy ha vki ilyet csinál,arra nem fog mindenfélét ráhúzni az ügyészség,hogy vagy 10 évig ne jöjjön ki a börtönből?
13/13 anonim válasza:
Ez nem bűnözés, egyszerű baleset. Egy sz.ros tűzijáték nem fogja szétverni az irodai berendezést, bár igazad van, attól függ, milyen. De a rendőrség általában nem kertvárosi környezetben helyezkedik el, ahol valaki nagy tűzerejű tűzijátékokkal kísérletezik. Ezzel együtt, most "ítéltek el" egy nagymamát, aki gondatlanságból ráhajtott a sínre tilos jelzés idején és megölte két unokáját. Kapott egy felfüggesztett fogházat(!) és talán(!) elveszik a jogosítványát. Ha zebrán gázolsz, ugyanilyen habiszti büntetést kapsz. Bejöhet még perköltség, egyebek. Az igaz, hogy elszaladni már nagyobb vétek, mint egy ilyet elkövetni (véletlenül). Főleg, ha kigyullad valami. Ha betörik az ablak, tönkremegy egy monitor, az kb. ötvenezres tétel. Nem fognak érte megb.szni, úgy vettem észre, nem akkora g.cik a rendőrök se (már). Akkor lesznek mérgesek, ha elfutsz előlük. Én fiatalon szándékosan elloptam egy parfümöt, elkaptak, mondták, hogy ejnye, kifizettették a költségeket, aztán mintha ott se lettem volna, azóta se tud róla senki. Sőt, egyik ismerősöm munkahelyén pár éve beverték az utcai kirakatot, de "csak" megrepedt. Hívtuk a rendőrséget, vallomás, nyomozás stb..., aztán lezárták az ügyet, mert a kamerán semmi értelmes nem látszik. Egy veszprémi ékszerbolt is benne volt a hírekben, jól megverték a boltost, kirabolták símaszkban, elmenekültek. Kamera hiába volt, gőzük nincs, ki lehetett. Ha nincs priuszod, nincs értékelhető felvétel és nincs hozzád vezető szál (pl. bandatag vagy), akkor nincs miről beszélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!