Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mostmár eldöntenék végre a...

Mostmár eldöntenék végre a Fidesznél, hogy mi van a devizahitelekkel pontosan?

Figyelt kérdés

[link]

Ez már a harmadik verzió amit mondanak a héten. Először visszamenőlegesen el akarták törölni, hoppá nem lehet a törvénytervezetet nem úgy adták be, akkor minden bank felfüggesztette a devizahitelezést, majd most meg ez. Most még két hét van, akkor pedig azonnali hatállyal mondták. De törvények még nincsenek mögötte, beszélnek beszélneka a levegőbe, csak konkrétan nem tudták a bejelentéskor megmondani, hogy mi van, mond egy mondatot, de az hogy mit takar és mik azok a szabályok amiket ezrét kellene hozni vagy módosítani egyenlőre fogalmuk sincsen. Akkor addig maradtak volna csendben, úgy kellene bejelenteni, hogy ok ez lesz ezért. Nem?

2010. júl. 3. 14:34
 1/8 anonim ***** válasza:
20%

A szociális fórum mai hírlevelében olvastam. Ez is része a devizás hiteleknek. Itt jól lehet látni, mit tesz a kormány.

Bemásolom:

A kormány nem kívánja alkotmányba iktatni a lakhatási jogot

Budapest, 2010. július 3. szombat

A kormány elutasította a Szociális Kerekasztal arra

irányuló kezdeményezését, hogy Magyarországon iktassák

alkotmányba a lakhatáshoz való jogot – tudatta szombaton a

Magyar Szociális Fórum.

A nemzeti erőforrás minisztériumától az a válasz

érkezett a Magyar Szociális Fórum címére, hogy „a lakhatási

jog alkotmányba illesztése nem képezi a kormányprogram részét”.

A minisztérium erre való hivatkozással elhárította

részvételét a pénteken megtartott Szociális Kerekasztal

tanácskozáson, melyre a szervezők meghívták a kormány

képviselőit is, tekintettel az otthonvesztési probléma

horderejére.

Mint ismeretes, a Szociális Kerekasztal pénteken

társadalmi összefogást hirdetett meg azért, hogy alkotmányos

alapjoggá váljék a lakáshoz való jog, ezt otthonteremtési

programmal alapozzák meg, addig pedig teljes körűen tiltsák

meg azoknak a kilakoltatását, akik jogszerűen birtokolják

egyetlen otthonukat, és önhibájukon kívül váltak

fizetésképtelenné. „Az államnak meg kell akadályoznia, hogy

elvegyék a fedelet azoknak a családoknak a feje fölül,

amelyek elvesztették a munkájukat és a megélhetésüket.

Ezeknek az embereknek lehetővé kell tenni, hogy bérlőkként

akkor is otthonukban maradhassanak, ha elveszítik

tulajdonjogukat saját lakásuk fölött” – áll a Kerekasztal

határozatában.

A civilek segítségüket is felajánlották a kormánynak az

otthonvesztés feltartóztatására, és a lakhatás megnyugtató

rendezésére.+++

Kiadta: MSZF SZK

2010. júl. 3. 14:48
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
A Fidesz 8 év óta össze-vissza beszél. Egyik héten ezt,a másikon azt. Most is CSAK a hatalom érdekli Orbánékat ,az ország lakosságának kétharmada NEM. Csak a milliomosok érdekeit nézik ( ők is azok),de az Önkormányzati Választások előtt kell a mézesmadzag a népnek.
2010. júl. 3. 15:50
 3/8 anonim ***** válasza:
35%

Értem a problémád kérdező, de azért minden hozzád hasonló devizahiteles átgondolhatta volna jobban is, hogy árfolyamkockázatos hitelt vesz-e fel!

Mindazonáltal a Fidesz tényleg képtelen kommunikálni! Ezen te meglepődtél? Magyarországon még semelyik párt sem volt képes (igazat) kommunikálni!

2010. júl. 3. 15:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen,akkor amikor felvettük mi is a devizahitelt, gondolgodtunk. De azért volt ott a pénzügyi szakember a bankban, a hitelközvetítő stb. Akárkitől kérdeztük használt lakásra a forinthitel törlesztőét, hülyének nézett minket.

Mi is hibáztunk, de a bank, az állam a legnagyobbat. Mi csak azt írtuk alá, amit a drága szakemberek tanácsoltak. Áh, semmi probléma nem lesz ezzel ne is foglakozzunk.

Második hozzászólóval is teljesen egyet értek, de már a fidesz elfelejthetné, hogy kormányon van és nem kampányol ( a szövegeikben legalábbis még csak ez mutatkozik)

D e tulajdonképpen itt a következő hitelekről van szó, hogy már a meglévőkkel mi lesz az még ajövő titka.

2010. júl. 3. 16:15
 5/8 anonim ***** válasza:
18%

"Ez már a harmadik verzió amit mondanak a héten."

Ha ennyire zavarnak a sajtó találgatásai, akkor ne olvass újságot, ne nézz híreket, egyedül a Magyar Közlönyt olvasd, abban csak a végleges, valós változat lesz benne.

"De azért volt ott a pénzügyi szakember a bankban"

A kapitalizmus 15. éve környékén már illett volna megtanulni, hogy a bankokat semmi más nem érdekli (és ez így helyes), mint a saját profitjuk. Azaz nincsenek szakértőik, csak rábeszélőembereik, és nem lehet bízni bennük.

"Akárkitől kérdeztük használt lakásra a forinthitel törlesztőét, hülyének nézett minket."

Majdnem biztos, hogy még mindig jobban jársz, mint ugyanakkora forinthitellel.

"Mi is hibáztunk, de a bank, az állam a legnagyobbat."

Az állam nem felelős a bankok tevékenységéért, nem irányítja a bankokat.

2010. júl. 4. 18:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Sajnálom a devizahiteleseket, de bocsi !!

Én azért nem vettem fel hitelt, mert féltem hogy nem tudom visszafizetni !!!

És akkor most az én adómból fizessék más hitelét ???

Ez felháborít !!

A szomszédom pl több millióval tartozik, már elárverezték a házát, de ugye kilakoltatni nem lehet.

Közben új BMW-vel jár és él mint hal a vízben.

Ez így rendben van ???

2010. júl. 6. 16:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem kell mindenkit a szomszédoddal összehasonlítani.Örülj neki,hogy nem kellett hitelt felvenned.Nekem muszáj volt.A kérdés nagyon egyszerű:albérletet fizetsz vagy a saját lakásodat?Sajnos helyettem nem tudja más kifizetni és élnem kell valahol.A forint alapú hitel pedig majdnem dupla annyi volt mint a frank.
2010. júl. 15. 17:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Rühes fidesz.
2010. júl. 15. 20:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!