A Magyarságkutató Intézet végre egy "zseniális" ötlet?
Már nagyon sok tudományt mutató propagandához volt szerencsém életemben. Kezdődött azzal, hogy fiatalon a dialektikus materializmust kellett tanulnom, ha diplomát akartam. Nem múltak el ezek az idők sem. Most is van CEU, ahol felváltotta a kommunizmus eszméjét a neoliberalizmus, ahol szintén irreális eszement a társadalom szegmensének dolgait csomagolják propagandába. Végre itt egy magyar találmány.
Sajnálatos módon azt kell mondjam a tudomány egyetlen megmondója az akadémia sem jobb a fent említetteknél. Nem kell hosszan ragozni, elég ha azt mondom az egyik egykori elnökük véleményét az őseinkről "Ezek a primitív hordák, akiknél a gyermek és nőgyilkosság régi tradíció... görbe lábú gyilkosok, primitív hordák, nyelvük nem lévén csak makognak, s a sokkal műveltebb szláv törzsek szavait lopták el... " Ez az akadémia véleménye és nem volt más tudományos álláspontot képviselő intézet eddig
Könnyen belátható, hogy az ha monopóliuma van egy intézetnek az nem jó dolog, mivel amit kinyilatkoztat nem lehet megcáfolni. A demokráciában kell legyen választási lehetőségünk, ami több intézet formájában jelenik meg.
Végre itt a Magyarságkutató Intézet, amely velünk magyarokkal is elfogulatlanul foglalkozik. Nem kell az iskolai történelem könyvet úgy olvasnunk, hogy közben végig az ellenségeinknek kell drukkolnunk, hanem a tiszta magyar szív igényeinek is eleget tevő tudományos intézet indult el.
Emlékszel még a töri órákra? Olyan tankönyvek amelyek úgy lettek megírva, hogy mindíg a mi ellenségeinknek drukkolj. Megvan ? Lehet ennek vége lesz?
Magyarságkutató Intézet pozitív hatásai :
1 - Elfogulatlan kép a magyar történelemről. Lehet választani melyiket tanítjuk az iskolákban.
2 - Eltűnik az akadémia monopol jellege, annak kinyilatkoztató megcáfolhatatlan dogmáival
3 - A diákok végre a magyarság pozitív aspektusaival ismerkedhetnek meg
4 - Érdekes, új megvilágításból ismerhetünk meg régi történelmi, társadalmi folyamatokat
5 - Kibővülnek ismereteink a világról szélesre tárva perspektívánkat.
Zseniális ötletnek tartom a Magyarságkutató Intézetet. A történelem során először nyílik lehetőség, hogy a saját pozitív legendáink, saját szájízünk, értelmezésünk szerint vélt történelmet tanulják a nebulók, amiből küldetéstudatot meríthetnek. Végre nem a Habsburgok (finnugorizmus) kommunisták, liberálisok írják a mi történelmünk, hanem mint a többi nemzet saját magunk. Persze itt nem a valós történelem megváltoztatásáról beszélek, hanem annak számunkra kedvező interpretációjáról.
A fiatal tanulónak is sokkal jobb, ha a pozitív legendákat tanulja, az ivódik bele, mert ez jobban összekovácsolja a nemzetet a családot, azzá amivé mind szeretnénk válni. Egységes egymást segítő, szabad és boldog országgá. Evidens, ha pozitív történelmi eseményekről tanulnak. Pl a kalandozások nagy részét elhallgatják pl mennyire félt tőlünk Európa. Milyen hatalmas sikereink voltak a hatalmas katonai fölény ellen. Abban az esetben egy pesszimista emberré válik a diák, hiszen az önképe ami a nemzettel azonosul meg lesz csorbulva. Mindig a rosszat a negatívot olvassa. Viszont ha ezentúl a jó dolgokat, a kedvezőeket tanítjuk optimista önképe lesz felnőtt korára. Világos most már miért vagyunk világelsők öngyilkosság terén?
Ha végig olvasod a Magyarságkutató Intézet feladatait és az azokból nyerhető kutatási termékeket beágyazod a tankönyvekbe egy teljesen új,pozitív szellemű terméket kapsz, amit már bátran lehet tanítani az iskoláinkban. Mondom ezt mint tanár. Gondoltál már arra, hogy nem feltétlen kellene pesszimista nemzeti öntudatot vetíteni a tankönyveinkből?
"Gondoltál már arra, hogy nem feltétlen kellene pesszimista nemzeti öntudatot vetíteni a tankönyveinkből?"
Pesszimizmust én nem a történelem könyvekből, hanem a társadalmunktól tanultam.
"Emlékszel még a töri órákra? Olyan tankönyvek amelyek úgy lettek megírva, hogy mindíg a mi ellenségeinknek drukkolj. Megvan ? Lehet ennek vége lesz?"
Drukkolj? Milyen történelem könyveket olvastál te?
" Kezdődött azzal, hogy fiatalon a dialektikus materializmust kellett tanulnom, ha diplomát akartam. "
Mondjuk így már értem, tudod én kicsit később tanultam történelmet 2000 után és seholsem volt ilyen történelem könyv, amiben drukkoltunk valakinek. A én könyvben történelmi tények és a korhoz kapcsolódó feljegyzések tömkelege szerepelt.
Jah, végre a magyarok is átírják a történelmet, mint a románok vagy szlovákok.
Elég szégyen, ha tanár létedre támogatod a történelem hamisítást, csak hogy "pozitív mítoszokkal" töltsd fel a tankönyveket a valós történelem helyett. Ellentétben veled, én maradnák a valós történelemnél, még ha az olykor nem is túl szép, mint sem nemzethy hazugságokkal traktáljam a diákokat.
Miért van a zseniális idézőjelben, azt nem értem.
Mellesleg csak egy régen hiányzó pótlás ez az intézet, nem más. Az a szégyen, hogy nem volt már legalább a kiegyezés óta. Voltak, akiknek volt rá elég vagyonuk, már ha kellett volna egy önkéntes társuláshoz.
Vannak a kérdésben álságos gondolatok is, ami nagyon nem tetszik. Nincs szó ugyanis legendákról, és érzelmi alapon koholt pszichológiai csalásokról. Pont fordítva, a korábbi elhallgatások -csalások-, eltusolások rendbetételéről, kijavításáról. Tények egy helyen összegyűjtéséről, tudományos kutatásról, rendszerezésről.
Az öngyilkosságokról: mert őszinték vagyunk. Más országokban balesetnek könyvelik el a nyilvánvaló szándékosságot is.
Eleve elvetek minden ideológiai előírást a tudomány kapcsán. Ugyanis emiatt előbb van meg a kutatási eredmény, mint maga a kutatás. Amit te itt felvázolsz, az egy tudományos "koncepciós per", ahol már előre megvan adva az, hogy például a finnugor elmélet hülyeség. Már csak ki kell találni hozzá az indoklást, a kutatást, az adatokat, a tényeket. De olyan opció nincs, hogy mégsem hülyeség. Plusz olyan emberek konteói alapján kell Phd-s tudósoknak dolgozniuk, akik nyolc általánossal tombolnak a Kárpátiára, miközben kilóg a szájukból a vakolókanál.
Azt el kell ismerni, hogy számos nyugatos értelmiségi részéről tapasztalható egy magyarokkal kapcsolatos öngyűlölet.
De az nem emiatt az öngyűlölet miatt van, hogy a kalandozásokat nem értékeljük olyan pozitívan. Egész egyszerűen már nem az a fő szempont, hogy "féltek tőlünk a nyugatiak", meg de sok várost kifosztottunk. Ez ugyanis nem konstruktív, a kalandozások során semmit nem adtunk hozzá kulturálisan a közöshöz. Ma a rombolást, a gyilkolást civilizált ember nem értékeli pozitívan.
Az évszázados kisebbségi komplexusunk a nyugatiakkal szemben nem fog ettől változni. Tény, hogy rettegtek tőlünk, de akkor is ők építettek városokat, mi meg csak lerombolni tudtuk azokat. És egy mai ember az előzőt többre értékeli.
7
A "kalandozásokról" írt megjegyzésed igazolja, hogy mennyire szükség van a tényeket rendbetevő történetírásra.
És amit a Kárpátiáról írsz, abból meg nyilvánvaló, hogy csak valami elfogult vélemény szerint ítélkezel.
Vagy nagyon felszínesen ítélkezel, vagy még rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!