"London a bizonyíték arra, hogy a multikultúrizmus jól működik"?
Hallottam egy beszélgetést a rádióban, ahol egy szakértő arról beszélt, hogy London Európa leggazdagabb városa, fontos világkereskedelmi központ stb stb, és ezt a nagy számú bevándorló populáció tette lehetővé.
Tényleg a bevándorlók a "motorjai a Big British Buisnessnek"?
London mintájára kéne vezetni minden európai nagyvárost? Mi erről a véleményetek?
Èn életem Londonban és most már elég régóta Frankfurt mellett élek.
Hát pont nem Londont nevezném errebizonyitéknak. Ott pont, hogy minden 2 évben vannak a bevándorlók és a helyiek közötti összetüzések. Bevándorlóknak nem igazán lett 30-50 éve integrációjuk.
Viszont ha megnézzük a nyugatnémet városokat ott érezhetö az integráció.
Már ott bukik a dolog, hogy aligha London Európa leggazdagább városa. Persze kérdés, ezen pontosan mit értünk
Én már sok európai városban jártam, de eddig Londonban éreztem magam legrosszabbul.
Ők már a 2000-es évek elején is nagy szarban voltak.
Ez egy, ma már 10 éves tanulmány része:
"A Policy Exchange független londoni intézet 2007 januárjában „Elkülönült együttélés: a brit muzulmánok és a multikulturalizmus paradoxona” címen közzétett egy empirikus vizsgálatot összegző csaknem száz oldalas jelentést. Az 1003 főre kiterjedő, valamennyi muszlim életkori csoportot átfogó, reprezentatív felmérésből kiderül, hogy a brit muzulmán fiatalok növekvő érdeklődést tanúsítanak az iszlám vallás és a radikális iszlamizmus iránt.
A vizsgálat feltárta az ország 1,8 millió muszlim lakosával szembeni brit kormányzati politikák bizonyos mértékű kudarcát. „Nagy-Britanniában a muszlim identitás nagyfokú erősödése részben az 1980-as években bevezetett multikulturális politikák eredménye, melyek a hangsúlyt a nemzeti identitással szemben a különbségre helyezték és az embereket etnikai, vallási és kulturális választóvonalak mentén osztották meg... Nyilvánvaló konfliktus áll fenn a brit muzulmán közösségen belül a nyugati demokrácia szabályait elfogadó mérsékelt többség és az azokat elutasító növekvő számú kisebbség között”
"Ezt a nagy számú bevándorló populáció tette lehetővé."
Nem. Mi köze hozzá? Ezt a kijelentést még csak nem is értem, hogy mi közük lenne a bevándorlóknak ahhoz, hogy London lett ilyen és olyan pénzügyi központoknak a székhelye?
Egyébként voltam jó párszor már Londonban. Putris egy hely, a legutolsó város ahol laknék Európában. A hátamon fel áll a szőr amikor valaki azt mondja hogy "megyek Londonba dolgozni". Előbb mennék Bradford-ba, a muszlim kultúrvárosba, pedig az se kutya...
#6 Volt egy olyan érv (amivel nehezen lehet vitatkozni) hogy London kb 45 %-a Britt, a mostani majdnem 10 milliós Londonnak a 45%-a nem tudna ilyen eredményeket felmutatni, nem azért, mert csak angolok nem képesek rá (bár véleményem szerint rengeteg bevándorlók által végzett munka van, amit angolok nem lennének hajlandóak elvégezni) hanem mert nem lenne elég 4 millió ember ahhoz, hogy hozza ezt a szintet. Ez tény, a nagy számok törvénye.
Londonnak továbra is szüksége van még több bevándorlóra, hogy tartsa a fejlődést.
Amúgy én is londonban élek, szerintem is ez már túlzás, ami néhány londoni negyedben van, pedig én magam is migráns vagyok itt. De ha ez kell a fejlődéshez, miért állítanák le a migrációt?
"#6 Volt egy olyan érv (amivel nehezen lehet vitatkozni) hogy London kb 45 %-a Britt, a mostani majdnem 10 milliós Londonnak a 45%-a nem tudna ilyen eredményeket felmutatni, nem azért, mert csak angolok nem képesek rá (bár véleményem szerint rengeteg bevándorlók által végzett munka van, amit angolok nem lennének hajlandóak elvégezni) hanem mert nem lenne elég 4 millió ember ahhoz, hogy hozza ezt a szintet. Ez tény, a nagy számok törvénye."
Maradjunk annyiban, hogy nagy számok törvényének az általad leírt dologhoz semmiköze sincsen.
Azért ez erős túlzás, hogy ez a motorja és így kellene vezetni. Ott van például a TFL 1 milliárd fontos veszteséggel üzemel, ez minden csak nem követendő példa.
Kormányok intézkedései is kellenek ahhoz, hogy sikeres legyen egy város. Széchényi István idején nem volt ennyire multikulturális mégis az egyik legfejeltebb és leggazdagabb város.
Minden városnak meg van a maga hibája, Londonban például nem tetszik nekem ez az esztelen építkezés, aminél semmi koncepció nem volt.
Az igaz, hogyha kivonnánk ezt a tömeget akkor lecsökkenne ez a gazdagság, de nem csak azért, mert ilyen meg olyan munkát nem végeznének el az angolok, hanem azért is, mert bevándorló dolgozik olyan szakmában, amit nem sorolnánk ezen alja munkák közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!