Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Melyik politikai ideológia...

Melyik politikai ideológia tagadja meg teljesen a nemzeti öntudatot?

Figyelt kérdés
Amelyik szerint nem kellenek népek,vallások,kultúrák?

2018. jún. 25. 22:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10.

"megszüntetni igyekezne", írod.

A valóság az, hogy nem vallja be, ennyi. A fölötte levő állításokra is ua. igaz.

Soros apja eszperantista volt.

A nemzeti öntudatra szoktá(to)k rámondani, hogy nacionalizmus. Amit sikerült már a sovinizmussal összemosni. A terv szerint. Mert nem minden nemzetnek szabad a nemzeti öntudatát megtartania, ugye.

2018. jún. 29. 17:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez könnyű. A neolibaralizmus. Ezt én neveztem el így, nem tudom mi a neve lehet még nincs is, tehát arra gondolok ami most megy.

Fogadjunk be mindenkit, ne legyenek határok, nincsenek bőrszínek, nincsenek nemzetek. Eltűnnek a kerítések eltűnik minden gát. Világnemzet.

Azon kívül hogy az a neoliberlista felfogás az alapja a fehérgyűlöletnek és a migránsbetelepítésnek, még a nemzeti öntudatra is káros pont ugyan ezek miatt az okok miatt.

2018. jún. 29. 18:10
 13/15 anonim ***** válasza:

A "nemzet" egy kulturális fogalom, nem kellene politikai vonatkozásokat fűzni hozzá.

A politika a közügyekkel való törődést kellene jelentse, az állami szintű politika résztvevői állampolgárok, a települési politika résztvevői a település lakosai, a világpolitika pedig az emberiség minden tagjára, a világ polgáraira vonatkozik.

Egy konkrét ember egyszerre állampolgár, lakos, családtag, egyesületi tag, munkavállaló..., aktuális szerepei tekintetében. Igen, sok más csoport mellett egy (vagy néha több) nemzetnek vagy nemzetiségnek is tagja lehet valaki, bár ez nem kötelező, hanem egy adottság, ahogyan vannak akik férfinek mások nőnek, megint mások semlegesnek vagy átmenetinek tekintik magukat. E mellett lehetnek ateisták, agnosztikusok, vagy deisták és még ezernyi szempont említhető.

Akkor most foglalkozzunk "agnosztikus öntudattal", "női öntudattal", "vasesztergályos öntudattal", "bélyeggyűjtő öntudattal" ?!

Ha politikáról van szó akkor az a közös ügyekről szóljon, mint az oktatásügy, egészségügy, közlekedés, környezetvédelem, természetvédelem, kulturális örökségvédelem, energetika stb. Ebben vannak politikai döntést igénylő kérdések.

2018. jún. 29. 20:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Ugyan már, sok a szöveg, tudjuk, hova tartozol.

Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni.

2018. jún. 29. 21:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha egyszer anyukám magyarnak született, apukám viszont görögnek én pedig magyar állampolgárként Magyarországon élek, de a magyar nagyszüleim között szlovén is volt (ő ugyan magyarul vend-nek mondta magát), akkor miért ne érezhetném magam inkább európainak (és e mellett főként magyarnak, de kicsit görögnek is)?

Ettől rosszabb polgár vagy ember lennék?

Ettől ne szavazhatnék akár bal, akár jobb, akár zöld, akár konzervatív akár liberális politikai erőre?

Szerintem ehhez nem kell speciális politikai ideológia, de nem is kell megtagadni semmit.

2018. jún. 30. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!