Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Vannak itt rajtam kívül...

Vannak itt rajtam kívül olyanok akik gyakran két tűz közé vannak szorulva (akár ilyen kérdésekben, akár más kérdésekben)?

Figyelt kérdés

Mondok két példát:

Tegnap volt egy kérdés miszerint miért nem akarunk mindenki számára élhető befogadó országot csinálni a "nemzethy keresztyény" (így gúnyolódva volt megfogalmazva) ország helyett?

Én azt válaszoltam hogy én patrióta keresztyén vagyok, de egyetértek azzal hogy valami liberális demokrácia féleség a legélhetőbb államforma, de a "mindenki számára élhető" országon belül a "mindenkibe" patrióta keresztyénként én is egyenlő módon bele akarok tartozni, mint egy kozmopolita ateista. Erre mire legközelebb néztem, a válaszomat kb. 20%-ra pontozták le, mivel gondolom a konzervatív szekértábornak nem tetszett az hogy liberális demokrácia, a liberális szekértábornak meg nem tetszett hogy patrióra keresztyén vagyok.

Vagy egy másik példa: Egy ismerősömmel szóbajött a homoszexualitás. Ő azt mondta hogy undorodik tőle, szóba nem áll az ilyenekkel. Én meg próbáltam elmagyarázni hogy nem tehet arról hogy milyen hogy kihez vonzódik, emiatt kár gyűlölni. Sőt odáig is eljutott a téma hogy azt mondtam hogy én az apa+anya+gyerekek családmodellt tartom egészségesnek, VISZONT ha az a választás hogy gyermekotthon vagy homoszexuális nevelőszülők, akkor az utóbbi szerintem egyértelműen sokkal jobb lenne.

Na most itt egy liberális álláspontot képviseltem, de egy liberális emberrel szintén lennének vitáim, mert -mint mondtam- az apa+anya+gyerekek családmodellt tartom a helyesnek igazából, illetve egy kisminkelt, szőrös, latexruhás férfit sem tudok elfogadni normálisnak.

---

Ez csak példa volt, kérlek ne vitatkozzatok arról hogy igazam van-e vagy sem! A kérdésem arra irányul, hogy vannak-e olyan helyzetek, amikor ti is "kívülállónak" érzitek magatokat vitákban? (És mik azok például?)

2018. máj. 28. 11:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Én azt se értem hogy minek ez sok felesleges név hogy liberális demokrata meg nemzeti kommunista keresztény, mindenki magával foglalkozzon ne mással, ennyi.
2018. máj. 28. 11:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz az ilyesmivel, a gyakorin a politika szekcóban a kommentelők nagy része eléggé elvakult sügér. Itt minél kisebb százalékot kapsz, annál valószínűbb, hogy igazad van. :)
2018. máj. 28. 12:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez így normális, hogy van saját véleményed és nem "mintaelvek" szerint gondolkodsz.

Én is valamiben inkább konzervatív nézeteket vallok, valamiben inkább liberálisabbat.

Most példákat nem nagyon van időm írni.

2018. máj. 29. 12:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Én alapvetően nemzeti radikális vagyok, de a demokratikus jogállamban hiszek,ami csak marad álom sajnos. Emellett haladó konzervatív nézeteket is vallok.
2018. jún. 12. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!