Mi a véleményetek arról, hogy Hadházy Ákos nem tette le az esküt ma a Parlamentben?
Ő is nyilatkozta, hogy lefogja majd tenni az esküt, de a mai távolmaradásával jelzi a véleményét a választás tisztaságáról, az egyenlő esélyekről.
Szerintem teljesen igaza van, ezt kellett volna az összes ellenzéki képviselőnek tennie.
Aha.
Szóval kifejezi, hogy mi a véleménye a választás tisztaságáról.
Gondolom szerinte nem volt tiszta a választás, azért akar bármit is kifejezni.
De mégis milyen ember szerinted az, aki ennyire biztos abban, hogy nem volt tiszta a választás, majd ebben a hitében mégis felveszi az így megszerzett mandátumát????
Hadházy azt mondta: "Én nem fogok részt venni az eskütételen, én nem fogok a miniszterelnökkel és Farkas Flóriánnal egy köztörvényes, többszörösen elítélt, aztán utána harminc évre titkosítottan kegyelmet kapó és utána mégis több milliárd forint eltüntetésében oroszlánrészt vállaló emberrel esküt tenni."
Igaza van.
Kedves Takács Zs5!
Nehéz dilemma ez, hogy ebben a rendszerben beüljön-e az ember a parlamentbe, vagy sem.
Ha beül, azzal legitimálja?
Ha nem ülnek be az ellenzékiek, akkor a OV és bandája országrablásának egyik utolsó gátlója is kiesik?
Az idő megadja a választ rá. Bármelyik is a válasz, most Hadházy szerintem helyesebben járt el, mint a többi ellenzéki képviselő.
Kedves Előző!
Szerintem nem jól látod: Az ellenzéki pártok már az ősszel bemutatták a programjukat (ezeket pl. szakmai szervezetek értékelték is) és amennyire tudták, kommunikálták is. A pálya nem nekik lejtett, az M1-re pl. csak akkor hívtak be ellenzéki vezetőt (5 percre), amikor már megbüntette őket az ellenzékiséggel nem vádolható választási bizottság.
Szóval nem a programon múlt a dolog.
A választási rendszer "kétpártrendszerszerű", azaz olyan, hogy egy erős párttal szemben csak úgy van esély, ha a többi párt összefog. Ez sajnos nem ment, ha ősszel megtörtént volna, akkor ma a fidszenek nincs kétharmada, de akár többsége sem.
Tehát pont az volt a baj, hogy nem volt összefogás.
Most, május közepén szerinted mit tudnának tenni az ellenzéki pártok, mit kellene tenniük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!