Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » A kivándorlás visszaszorítható...

A kivándorlás visszaszorítható, megfelelő felvilágosítással?

Figyelt kérdés

Gyermek koromban mindig mondták a szüleim vigyázz magadra ! Ne bízz meg soha idegenben. Találtam egy olyan fontos felvilágosító videot, amit szerintem a külföldön rabszolgaságba kényszerült honfitársaink nem láttak. Nem voltak megfelően felvilágosítva https://www.youtube.com/watch?v=C1JObagWcn4

sokszor megy ki ember munkára idegen céghez, idegen országba a jobb élet reményében hagyja itt a biztos jót, felcserélve a lehetőséggel, hogy még gyorsabb gazdagodás legyen, hogy nem is tudják sokan hogy avesztükbe rohannak ezzel https://www.youtube.com/watch?v=GQz07nXBvco&t=1s

Szerinted a megfelelő felvilágosítással visszaszorítható a munkacélú kizsákmányolás & prostitúció?

2018. ápr. 20. 12:56
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Én külföldön dolgozom egyetem mellett. Heti 30 órát dolgozom egy bárban, nettó 4100Ft-os órabérrel, így havi 500 000 körülre jön ki a fizetésem. Nettóban. Emellé jön még kb. 210 000Ft állami támogatás, ami minden diáknak jár (a helyieknek alanyi jogon, a külföldieknek ha egyetem mellett dolgoznak). Így keresek összesen egy hónap alatt 680-720 000 forint között. Rendesen be vagyok jelentve, évi 30 nap szabit kapok, és sosem kell egymás után 2 hétvégén dolgoznom. Albi havi 200 000Ft (barátnőmmel lakom, így az én részem csak 100 000), kaja 80 000, rezsi 30 000. Így marad nekem 400 000 körül, amit arra költök, amire szeretnék.

Magyarországon ki tudja a fizetése felét félrerakni? Főleg egyetem mellett? Senki. Persze ehhez az is kell, hogy az ember megtanulja a helyi nyelvet, meg igyekezzen beilleszkedni, ne csak várja a sültgalambot.

2018. máj. 22. 13:02
 22/31 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy akinek van lehetősége, az menjen el innen, mert ez az ország élhetetlen. Az a gond amúgy, hogy ez Orbánnak a célja.
2018. jún. 22. 08:39
 23/31 anonim ***** válasza:

"Mert egy másik kormány tudna adni 750 e-et egy takarítónéninek ? egy titkárnőnek 1.5 millát?"

Így van. Csak előbb el kell a fideszt takarítani.

2018. jún. 22. 11:35
 24/31 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes, hogy fideszt emlegetik itt sokan. Pedig én nem a fideszben látom a "jókor volt, jó helyen" privatizációból milliárdossá letteket. Meg azokat sem, akik segédkeztek a magyar nemzeti vagyon kivándoroltatásában pl. azokba az országokba, ahová ma a nagyobb fizetések miatt mennek az emberek dolgozni.

A legújabb kori történelmet kéne tanítani az iskolákban, hogy kiknek köszönhetjük a mai helyzetet.

2018. jún. 22. 13:29
 25/31 anonim ***** válasza:

'Milyen érdekes, hogy fideszt emlegetik itt sokan.'

Mert agyműködésük csak a Fideszig jut.

2018. jún. 22. 13:31
 26/31 anonim ***** válasza:

Nagyszerű kérdező! Már csak azt az apró problémát kell megoldani, hogy legyen felvilágosító, legyen felvilágosításhoz szükséges hatásos anyag, azt érdekeltek akarjanak ezekre az előadásokra elmenni, figyeljenek és átérezzék a nagy igazságot.

De az ugye fel sem merül benned, hogy ilyenek azért nincsenek, mert nem lehetségesek. Annak megértéséhez, hogy miért nem lehetségesek, sajnos szintén nem lehet felvilágosító tanfolyamokat tartani. Arra se járna senki.

2018. jún. 22. 18:52
 27/31 anonim ***** válasza:

" fideszben látom a "jókor volt, jó helyen" privatizációból milliárdossá letteket"

Kár pedig igazán tanulhatnál modern kori törit. Ki szerezte meg a kavicsbányát,vagy a székház, videoton...

Van sok példa rá.

Ezt nem egy csoport vagy párt követte el, hanem az összes. Miért nem borította ki ezt a bilit soha senki?

2018. jún. 23. 17:28
 28/31 anonim ***** válasza:

Már megbocsáss, de miért kellene ott maradni Magyarországon?

Anyanyelvien beszélem az összes főbb távol-keleti nyelvet (japán, koreai (mindkettő), kínai, taiwani, thai, vietnami, maláj), valamint az angolt.

Én több, mint 5 éve dolgozom idekint Koreában (menet közben voltam néha Magyarországon). Angolt tanítok egy középiskolában, óraadó tanár vagyok egyetemen, és most indítottam egy magyar nyelvklubot a középiskolában. Egy lányosztálynak vagyok az osztályfőnöke (volt egy fiú, de áttetettem egy másik osztályba).

Van egy 63 nm-es lakásom az államtól, ingyen.

Naponta kapok egy adag ingyen kaját, kifejezetten jó minőségűt.

A fizetésem Május 1-től emelkedett. Előtte 1.500.000 KPW (kb. 460.000 HUF) volt. Most 1.740.000 KPW (kb. 540.000 HUF). Az egyetemen heti 1 normál órát és 1 előadást tartok, alkalmanként 35.000 KPW (kb. 10.000 HUF), legyen 8 alkalom átlagosan.

Tehát az össz bevételem 2.020.000 KPW (kb. 620.000 HUF).

Ezek mind nettó értékek.

Mindezért össz-vissz tartok egy héten 10x1 óra angol-t, 5x1 óra osztályfőnökit, illetve 2x1,5 órát az egyetemen. kemény 18 óra egy héten.

A rezsi kemény 70.000 KPW (kb. 20.000 HUF). Ebben benne van a víz-gáz-villany. Az a pár TV-csatorna ingyenes (más nincs is). Internetre külön engedélyem van, az sem kerül pénzbe.

2 hónapja vettem autót, egy gyönyörű Pyeonghwa Hwiparam III-t.

A boltok nagyon olcsók.

A 2.020.000 KPW-ből (kb. 620.000 HUF), kifizetem a 70.000 KPW-t (kb. 20.000 HUF).

Ezzel le is van tudva a kötelezőm, maradt 1.950.000 KPW (kb. 600.000 HUF).

950.000 KPW (kb. 300.000 HUF) amit felhasználok. Ezt elfelezem.

475.000 KPW-t (kb. 150.000 HUF) felélek magamnak. Kaja, szórakozás, dohányzás, ruházat, vezetők kötelező meghívása, stb.

A másik 475.000 KPW-t (kb. 150.000 HUF) a középiskolai munkámra költöm. Imádom a lányaimat, így havonta ennyi összegért veszek nekik mindenfélét (kaját, ruhát, ékszert, otthonra dísztárgyat), elmegyünk szórakozni (belépők és/vagy fogyasztás, buszbérlés), magyar könyveket/filmeket hozatok be (vételár, behozatali engedély).

A végső 1.000.000 KPW-t (kb. 300.000 HUF) elteszem félrerakom.

Szóval összességében:

Heti 18 óra laza munkával keresek 620.000 HUF-ot, amiből 20.000 HUF-ot kell az államnak fizetnem, 150.000 HUF-ot felélek, 150.000 HUF-ot a tanulóimra költök, és még így is megtakarításként félrerakok tisztán 300.000 HUF-ot.

Ezt Magyarországon nem tudod megtenni...

U.I.: Mielőtt valaki fennakadna rajta...máshol is leírtam már ezt. A fizetésem nem a semmiből változott meg. Szimplán nem írok le mindenhol minden részletet. A másik kérdésnél az a plusz 80.000 KPW nem lényeges, így ott nem említettem, itt viszont kiélezve akartam levezetni.

K. N.

2018. aug. 29. 20:36
 29/31 anonim ***** válasza:

28.

Ha anyanyelvi szinten beszélsz ázsiai nyelvet, akkor biztos az egyik szülőd odavalósi, nem?

És akkor a kérdés igazából nem rád vonatkozik, hiszen hazamész pl. Koreába. Biztos jobban otthon érzed magad, mint Európában, csak megpróbálod helyretenni az éledet, ha jól értem.

2018. aug. 30. 01:07
 30/31 anonim ***** válasza:

#29:

Nem. Mindkét szülőm magyar.

Az, hogy anyanyelvi szinten/anyanyelvien beszélsz egy nyelvet, az nem azt jelenti, hogy rokonon keresztül kell jöjjön.

Angolul jobb, mert van rá két külön szó. A "native speaker" az, akinek az adott nyelv az anyanyelve. A "fluent" pedig aki ugyanúgy beszéli a nyelvet, mint egy native speaker, de nem ez az anyanyelve.

Én ezekből a nyelvekből fluent vagyok. Anyanyelvien beszélem őket, de egyik sem az anyanyelvem.

Én egy kínai turistáskodásom alatt megismerkedtem egy Koreai lánnyal/nővel, aki pár évvel később segített ide kijutni, közvetlen köze van a vezetőséghez és a rangjai sem alacsonyak.

Igazából csak Yo-Jong dongmu-nak köszönhető, hogy még nem vagyok munkatáborban...pedig tettem/mondtam olyanokat amiért mást már régen elvittek volna.

K. N.

2018. aug. 30. 01:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!