Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Ha Pesten meg lehetett csináln...

Ha Pesten meg lehetett csinálni a taktikai megegyezést, akkor vidéken mért nem?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 10. 22:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%

A tényekkel nagyon hadilábon állsz, látszik.

A békésen hazafelé sétáló emberek ellen vezényelték a lovasrohamot is és a könnygázas, gumilövedékes támadást is.

Az idős kolléganőm és a férje ott volt az Asztórián, hazafelé indultak, mikor lerohanták őket figyelmeztetés nélkül.

Az öcsém ott ment a haverjától hazafelé az utcán, amikor rárontottak a rendőrök és könnygázzal lőtték.

Szóval nekem ne mesélj, ne hazudozz.

A választási rendszer szerte a világon hasonló, mert a célja nem az, hogy játszadozzunk demokráciásat, hanem hogy kormánya legyen az országnak, amelyik képes döntéseket hozni.

A briteknél csak egyéni jelöltek vannak, kompenzáció, lista semmi - ha nem nyertél körzetet, akkor neked nincs képviseleted a parlamentben. A fidesz-kdnp ott 86%-os lenne a parlamenti összetételben.

A franciáknál Macron pártját alikg a szavazók 30%-a támogatta elsőre és most 2/3-uk van. A németeknél azért vesztettek a kormánypártok 1/3-nyi szavazót, mert büntették őket a politikájuk miatt és nem akarták, hogy együtt kormányozzanak tovább. Most mégis összeálltak és ugyanazt folytatják.

Jó lenne már megérteni, hogy 27 éve volt amikor egy pártközpontban kitalálták neked, hogy kire kell szavaznod, majd elmehettél és rá szavazhattál. Ennek vége van.

Attól, hogy neked a régi komcsik megint ugyanezt szabják meg és te önként elfogadod és arra szavazol akit a párt kijelölt számodra, a többségnek még megmarad a szabad választás joga és élt is vele.

Ennyi.

2018. ápr. 11. 09:33
 12/19 A kérdező kommentje:

"Az a taktikai szavazás ha mindenki a Jobbikra szavaz, mivel az a 2. legnagyobb párt"

Jaaa, jóóóóvan!!! Akkor mindenkinek a fideszre kellene szavaznia, mivel az az 1.legnagyobb párt :)))))))))))

2018. ápr. 11. 23:23
 13/19 anonim ***** válasza:
Vidékieknek több eszük van
2018. ápr. 11. 23:25
 14/19 A kérdező kommentje:

Kedves Takács!

NEM a békések ellen vezényelték, még ha a békések is kaptak belőle. Ha egy rendőri akció során ártatlan civilek is sérülnek, akkor a rendőrök az ártatlan civilekre lőttek?

Ha nálunk is csak egyéni jelöltek lennének, még az sem lenne baj, amennyiben a fidesz nem hülyítené be a hazug félelemkampányával a primitív embereket. Ezt nevezed te a szabad választás jogának.

Hogy miért személyeskedsz, azt nem tudom, de én történetesen nem szavaztam át. A jobbikot írták esélyesebbnek, de nem szavaztam rájuk, mert a programjuk felével nem értek egyet. Ha viszont megegyeztek volna a baloldallal, hogy nálunk mi szavazunk át, máshol meg ők, akkor átszavaztam volna, mégpedig nem a pártközpont utasítása miatt, hanem mert így tartottam volna jónak.

2018. ápr. 11. 23:46
 15/19 anonim ***** válasza:

"Jaaa, jóóóóvan!!! Akkor mindenkinek a fideszre kellene szavaznia, mivel az az 1.legnagyobb párt :)))))))))))"

Mi van? A taktikai szavazásra buzdítás indoka a kormányváltás volt, ehhez a legnagyobb nem kormánypártra kell szavazni, ami a Jobbik. Az más kérdés hogy a taktikai szavazást valójában a régi szocik találták ki és a célja az volt hogy az MSZP és a DK továbbra is bejusson a parlamentbe és a kis pártoktól lopjanak szavazókat, jól rászedtek téged hogy rájuk szavazz "taktikából".

2018. ápr. 12. 00:36
 16/19 A kérdező kommentje:
Ember, pont fölötted írtam, hogy nem szavaztam át! Mert a jobbik úgy képzelte a taktikai szavazást, hogy mindenki rájuk szavazzon át, ők meg senkire. Ez még akkor sem jogos, ha rájuk többen szavaztak volna, akkor meg lehetett volna egyezni egy arányos átszavazásban, mondjuk 2:1 a jobbik javára. Akkor most majdnem mindenhol jobbikos vagy balos lenne, az előbbiből kétszer annyi.
2018. ápr. 12. 23:03
 17/19 anonim ***** válasza:

"akkor sem jogos, ha rájuk többen szavaztak volna"

Ha a taktikai szavazás célja a kormányváltás lett volna, akkor jogos. De hát nem az volt a célja hanem a kis pártok átverése a szocik által :D

2018. ápr. 13. 15:19
 18/19 A kérdező kommentje:
Nekem igenis a kormányváltás volt a célom, de nem úgy, hogy lecserélem a fideszt a jobbikra, ami ugyanaz pepitában. :)
2018. ápr. 13. 22:45
 19/19 anonim ***** válasza:
Baloldal nem lesz, nincs rá igény.
2018. ápr. 14. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!