Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Most akkor az embereket...

Most akkor az embereket agymosott birkázzátok, vagy demokráciát akartok? Csak én érzem ebben az ellentmondást?

Figyelt kérdés

Mert a demokrácia konkrétan arról szól, hogy az a párt kerül hatalomra, amelyre a legtöbb ember szavazott (legyenek ezek az emberek akár agymostott birkák). A Magyarországi rendszer még kifejezetten arányos a nagy demokratikus nyugati Franciaországhoz és Angliához képest, ahol 27%-al is lehet kormányt alakítani.

Csak mert elég röhejes, hogy egyesek itten demokráciát követelve rinyálnak azon, hogy megvalósult a demokrácia.

Én sem örülök a fidesz győzelmének, de pont azért, mert a demokráciát egy elcseszett államformának tartom, ami többség(vagy épp egy relatív de mégis legnagyobb arányban megválasztott kisebbség) diktatúrája a többiek felett.

Szóval értitek. Orbán nem a demokráciát rúgja fel, pont hogy teljesen megfelel neki, épp a demokrácia gyengeségeit, az ostoba emberek megvezethetőségét használja ki, a saját hatalomgyakorlására. Teljesen demokratikusan cselekszik, csak maga a demokrácia már önmagában egy diktatúra.

Tehát aki tudja értelmezni a fogalmakat, az ha Orbánt szidja, akkor a demokráciát is szidja.

Aki pedig Orbánt támogatja, az a demokráciát támogatja.

2018. ápr. 10. 10:32
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Ez a szavazathamisítós duma annyira unalmas már. Majd elhiszem ha van rá kézzel fogható bizonyíték, addig ne vádaskodjunk!

Miért nem lehet szimplán beismerni, hogy a demokrácia úgy szar, ahogy van és az Orbán rendszer pont ennek a demokráciának a terméke?

2018. ápr. 10. 10:53
 12/26 anonim ***** válasza:
53%
 13/26 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy a lakosságnak a 28% szavazott Macronra.
 14/26 anonim ***** válasza:
39%

"Úgy értem, hogy a lakosságnak a 28% szavazott Macronra."

Igen körül belül ennyi, csak a lakosság 10-15%-ának még szavazati joga sincsen.

2018. ápr. 10. 10:56
 15/26 A kérdező kommentje:
Egyébként ez második forduló volt, az első fordulóban 4 különböző párt mind 20 körüli %-ot ért el Macron 24-et asszem és az első kettő ment tovább a második fordulóra. Ez is nagy hülyeség volt...Na mindegy, már unom a magyarázkodást, a lényeg hogy a francia rendszer sokkal aránytalanabb. Ezzel a kötekedő 69%.os válaszolóval minden kérdésemnél meggyűlik a bajom.
2018. ápr. 10. 10:56
 16/26 A kérdező kommentje:
Az egy más kérdés, hogy a diktatúra sokszor a demokráciából fejlődik ki. Hitlert is demokratikusan választották meg.
2018. ápr. 10. 10:58
 17/26 anonim ***** válasza:

"Egyébként ez második forduló volt, az első fordulóban 4 különböző párt mind 20 körüli %-ot ért el Macron 24-et asszem és az első kettő ment tovább a második fordulóra."

De ez nálunk így volt régen így volt a két legerősebb versenyzett a második fordulóban, sokan meg őket támogatták lásd az 1998-as választások. Horn Gyula nyert volna, ha FKGP nem léptet vissza sok jelöltet a Fidesz javára.

2018. ápr. 10. 11:00
 18/26 anonim ***** válasza:
41%

A Fidesz nem azért nyert 2/3-al, mert az emberek átgondolták és döntően rájuk szavaztak.

Azért nyertek, mert

1. Az ellenzék fel van aprózódva és nincs összefogás, így sok gyenge párt állt szember egy erőssel

2. Az átlagember tájékozatlan, buta, arra megy, amerre a szél fúj

3. Mivel a média 80%-a a Fidesz kezében van, úgy manipulálja a tömegeket, ahogy akarja. A csapból is a migránsok folytak, persze, hogy sokan elhitték, hogy ez a legnagyobb baj.

4. A választási törvényt a Fidesz magára szabta. Pl. ha nem lenne a külhoni magyarok szavazata és a győztes egyéniek töredékszavazata, akkor nem volna kétharmad.

Rebesgetik, hogy választási csalás történt. Ezt én azért nem hiszem, de az mindenesetre elég érdekes, hogy most is csak pont meglett a kétharmad, mint 4 éve. Közben pedig a környezetemben sokkal, de atomsokkal több ellenzéki hangot hallottam, mint akkor.

Mindegy. Én ezzel a választással leírtam az országot. Leszek "migráns" és megyek nyugatra, itt hagyom ezt a koszfészket, hadd rohadjon. Még pár év és itt lesznek egy rakat nyugdíjassal, egy adag semmihez sem értő középkorúval, utánpótlás nélkül, mert még több fiatal fog kivándorolni. Azt majd néznek, mint hal a szatyorban.

2018. ápr. 10. 11:03
 19/26 anonim ***** válasza:
8%
Ugyan milyen demokráciáról beszélsz te? Tegyük fel, hogy a a választás nem volt elcsalva és tényleg ilyen sok birka él ebben az országban. De akkor is a szavazó polgároknak csak a 49%-a szavazott a Fideszre. De gondolom neked ez is többség, meg szerinted a 49% az egyenlő 2/3...
2018. ápr. 10. 11:03
 20/26 A kérdező kommentje:
2,5 millióan szavaznak a legnagyobb pártra ,a következő meg mindössze 900ezret kap, akkor miről beszélünk?
2018. ápr. 10. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!