Amennyiben köztisztviselő, vagy közalkalmazott vagy, félted a munkahelyed?
Már említettem kiket fognak kirúgni. Nem túlzottan érdekelnek az érzéseik. Abból a fizetésből, ami nekik van többször annyi embert lehet fenntartani tisztességes fizetésért.
Ezzel pedig a másik válaszoló nem értem mire akar kilyukadni, a jómódúak nem feltétlenül vállalkozók, de ha leveszik róla a közterheket akár vállalkozó is lehet, szerintem lesz is erre példa.
tegnap 14:12
" a köztisztviselőket meg nem kell félteni"
Azt hiszed, hogy az összes köztisztviselő jól keres? Én 27 éve dolgozom a közszférában 1983.óta egy munkahelyen. A ktv. iskolai végzettségük és munkakörül alapján sorolja be a dolgozókat. Egy középfokú végzettséggel rendelkező előadó kb. 120.000.- bruttóval "gazdálkodhat". Őt miért nem kell félteni? A költségvetésből gazdálkodunk, a mi bérünk "fogható" egyedül, ezért fizettetnek meg velünk mindent. Nem egy vállalkozó a főnökünk, hanem az ország költségvetése mondja meg, hogy mennyit kereshetünk. A "rendesebb" vállalkozó min.bérrel bejelenti a dolgozóját, a többit zsebből fizeti teljesen járulék és adómentesen. Nálunk köztisztviselőknél a fizetésből levonásra kerül az összes kötelező járulék, adó. Akkor most milyen köztisztviselőről beszéltek? A parlamentben és a minisztériumokban dolgoznak alacsony fizetési fokozatba sorolt dolgozók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!