Amennyiben köztisztviselő, vagy közalkalmazott vagy, félted a munkahelyed?
Ok, legalább a közalkalmazottak és a köztisztviselők is megtudják milyen érzés ez, már ideje volt egy kicsit alájuk fűteni, remélem a mávnál lesz a legtöbb, más ember ha annyit sztrájkolt volna, már rég nem dolgozna.
Évekig ők élveztek mindenféle kedvezményt, nekik volt minden évben biztos a fizetés emelés, mig a magáncégnél dolgozók örültek, ha van fizetésük és mondjuk rendesen be is vannak jelentve.
Ez a való élet közalkalmazottak, isten hozott titeket a klubban!
Az eégszségügyben nem szabadna semmihez hozzányúlni, oda emberek kellenek. A vicc, hogy egy irodai aktatologató többet keres, mint egy nővér, akinek a munkáját sokkal jobban meg kellene becsülni.
Azért van olyan közszolga is, aki normálisan végzi a munkáját. Nem egyszerű ám mondjuk személyit csinálni, ha a tisztelt ügyfél az előzetes tájékoztatás ellenére nem hozott érvényes személyazonosító okmányt és születési anyakönyvi kivonatot... Emellé még a számítógépes rendszert is heti-havi rendszerességgel áthekkelik, és úgy megyünk be dolgozni, hogy egy tök ismeretlen felülettel találjuk magunkat szembe. Így aztán lassabb az egész, mint mondjuk előző nap. Az ügyfél meg (amúgy teljesen jogosan) hőbörög, hogy ő időre jött, és mi az, hogy várnia kell.
Oké, struktúrálják át a közszférát (ráfér, sok kolléga tényleg csak puncit vakarni jár be), de azUTÁN, hogy a jogszabályi hátteret rendbe tették, egységesítették, és leegyszerűsítették.
Én is egy irodai "aktatologató" vagyok.Bár,a 70 ezres fizetésemmel nem hiszem,hogy többet keresek mint egy nővér.
Szerintem nem kell általánosítani.Nem minden közalkalmazott visz haza milliókat...
Ez a léhűtőket érinti és köszönjük az ő munkájukra nincs szükség. A pénz azért pénz, hogy megdolgozzunk érte (a szerencsésebbek lottón nyerik), nem pedig melegedjenek és kapjanak. Szerintem még mindig kevés az, akit ki fognak vágni.
Ja és ez nem mindenkire vonatkozik, csakis és kizárólag a léhűtőkre, ezért nem kell féltenie a munkáját annak, akit ez nem érint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!