Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Közalkalmazott és köztisztvise...

Közalkalmazott és köztisztviselő külön-külön milyen feltételek mellett lehet Kft. Tagja?

Figyelt kérdés
Jelenleg közalkalmazott vagyok, de kilátásban van, hogy köztisztviselő legyek, miközben lehetne lehetőségem arra, hogy Kft. tagja lehessek (nem saját vállalkozás, nem én lennék a tulaj, de ez a kategória volt a legkézenfekvőbb). Lehetséges e ez?
2011. márc. 6. 15:19
 1/1 anonim ***** válasza:
A köztisztviselői törtvény kizárja. Vannak bizonyos kivételek /pl. lektori, oktatási, művészeti tevékenység illetve bizonyos esetben az őstermelés/, de általában a vezető előzetes írásbeli engedélyére van hozzá szükség. Nagyon óvatosnak kell lenni, mert az összeférhetetlenség azonnal a munkaviszony megszüntetését vonja maga után. Én mindenképp a humánpolitikán illetve a jelenlegi vezetőknél érdeklődnék.
2011. jún. 29. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!