Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért nem lett MPP a Fideszből?

Miért nem lett MPP a Fideszből?

Figyelt kérdés
Annó a tagok öregedésével eltörölték az életkori határt. Később felvették a Magyar Polgári Párt nevet a Fidesz után. Fidesz-MPP. Logikus az lett volna, ha egy idő után (1-2 év múlva) elhagyják a Fideszt, ami ma már akár Ödesz :) is lehetne. De mégis az MPP-t hagyták el újra, pedig a párt neve már egyáltalán nem utal a tagok életkorára. Bár az MSZP-nél átlagban véve fiatalabbak, de azért az LMP vagy a Jobbik már nagy valószínűséggel fiatalabb átlagéletkorú.
2010. jún. 10. 11:34
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Egyébként Fidesz-MPSZ, csak persze ez idétlenül hangzik, úgyhogy általában nem mondják.

Szerintem azért tartották meg a "fidesz" elnevezést, mert ez egy bejáratott név, nem is hangzik rosszul, és senki sem elemzi már, hogy itt "fiatal demokratákról" van szó. A Jobbik egy hasonló példa, ez "jobboldali ifjúsági közösség" volt régen, aztán maradt belőle, hogy "jobbik Magyarországért mozgalom", amikor úgy döntöttek, hogy ők nem jobboldali párt.

2010. jún. 10. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Gondolom Fiatalos Demokraták Szövetsége.
2010. jún. 10. 12:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Mert így ismerik őket, miért kellene megváltoztatni? A még fiatalabbaknak ott a Fidelitas :)

Semmi értelme nem lenne felesleges névmódosításoknak, illik rá ez a Fidesz.

2010. jún. 10. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is fölösleges lenne. Így jegyezte meg a pártot az ország, ha nevet változtatnának, akkor nem csak hosszadalmas lenne a procedúra, hanem újra meg kéne ismertetni az emberekkel.
2010. jún. 10. 12:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Elsőnek: Mióta nem jobboldali a Jobbik? Én azt hittem, hogy a nemzeti radikális irányvonal az jobboldali.
2010. jún. 10. 12:42
 6/9 anonim ***** válasza:
De az, csak szeretnék, ha másnak hinnék őket.
2010. jún. 10. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:

ma 12:42

A kampányidőszakban vagy 50-szer elmondta Vona és Csanád, hogy a jobbik nem jobboldali, nem baloldali, hanem nemzeti. Ezt mondták, most az egy más kérdés, hogy volt-e értelme ennek a dumának.

2010. jún. 10. 14:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Megtarthatják. A fidesz tagságának átlagéletkoramég mindíg 35, sőt azt hiszem 30 év alatt van.
2010. jún. 10. 17:50
 9/9 anonim ***** válasza:
illetve a a latin fides szó hűséget jelent, és ez is belejátszhat.
2010. jún. 11. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!