Fizetős szolgáltatás lett a tüdőszűrés?
Most zajlik nálunk az éves, régen kötelező, majd ajánlott
tüdőszűrés.
Tudjuk, hogy fontos, mindenki érdeke, felelőtlen aki nem megy el.
Egészségügyi kormányzatunk újabb gyöngyszeme:
25 és 40 év között 1000 forintot kell fizetni, és a körzeti orvostól beutalót vinni, másképp hazaküldenek.
Sok embert így is úgy kellett "elrugdosni" a szűrésre,
most majd pénzért jobban mennek?
A tomboló influenza idején, az egyébként is agyonterhelt háziorvosokat még terheljük a beutalóval, azonkívül
félnapos, betegek közötti várakozásra kárhoztatjuk az egészségeseket.
Nem biztos, hogy egy napba belefér a beutaló beszerzése, és a szűrés.
Valaki érti ezt?
Igen értem! Csak azt nem értem mire vagy pontosan kíváncsi!
Vagy ez is egy hergelő/provokáló kérdés?
Hát végülis... Vizitdíj nincs, nem igaz? :-)
Pedro
Első hozzászóló !
Láthatod hogy a politika rovatba tette fel a kérdését.Ha az egészségügyi része érdekelte volna, akkor az egészség rovatba tette volna fel ugyanezt.
Kamu
Akkor, hogy mindenki értse, az is aki nem akarja:
Mi értelme van az egésznek, amikor nem ösztönzi a zembereket
a vizsgálatra, hanem visszatartja inkább?
Nem egy újabb idióta döntés az egész?
Így érthető a kérdés?
Annak a számára baromság, akinek nem fontos a tüdeje, vagy az 1000 Ft...
Csak azt nem értem,mire fizetjük, azt a sok TB járulékot?Mikor lassan mindenféle orvosi ellátásért fizetni kell.
Én azt hallottam,hogy a kórházban most már csak 3 napig jár ebéd a betegnek, ha valakinek tovább kell kórházban maradni, az ki kell hogy fizesse az étkezést, ha ebédelni is akar, vagy vitet be magának családtaggal..
Már rég rájöhettetek volna, hogy a TB nagy kamu.
Fizetjük de ha tényleg valakinek szüksége van egészségügyi szolgáltatásra akkor sokat kell fizetnie. Elég csak megnézni mondjuk a fogászatot is, minden nagyon sokba kerül, fogpótlás, fogszabályzó stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!