Ha megvonnák a nyugdíjasoktól a szavazati jogot és csak pénz befizetés alapon, aki adózik, az szavazhatna, akkor melyik párt nyerne és hány százalékkal?
Te hallottál, olvastál már a családi adókedvezményről? Az alacsonyabb keresetűek nemhogy adót nem fizetnek, de esetleg még járulékokat sem. Akkor egy három-, négy gyerekes családban nem szavazhatnak a szülők? Vagy akik a kedvezmény miatt csak csökkentett adót fizetnek, azoktól megvonják az egyik lehetőséget, és csak egyéni jelöltre, vagy csak listára szavazhatnak?
És hallottál, olvastál már ÁFÁ-ról (ÁFA: ÁLTALÁNOS forgalmi ADÓ)? Szerinted a nyugdíjasok nem fizetik vásárláskor, szolgáltatás igénybevételekor?
Nem tudom milyen párt lenne a nyertes,de sokáig nem kormányoznának,mert minden szociális segélyt elvennének a rászorulóktól.
Éhen halna a lakosság fele,a másik fele pedig évente venne új autót..
Most akkor hogy is lenne?
Adózás alapján lehetne szavazni. Akkor aki többet adózik, az több szavazati jogot is kap. Aki semmit, az nem is szavazhat, ha jól értem.
Akkor hány szavazati joga lenne pl. a Gyurcsánynak? Hány a Mo-on adózó külföldi akár embernek, akár vállalatnak?
És a szegénységi fogadalomban élő apáca sem szavazhatna.
Nem lenne igazságos.
Nem lehet megjósolni, hogy melyik párt nyerne, szerintem.
6:"A nyugdíjasok sokkal többet adóztak 40 év alatt mint te összesen. Több szavazati jog illet meg benünket :P"
Adóztak maguknak, majd felélték saját maguknak. Most azokból a dolgozók által befizetett járulékaiból élnek, akik már nem fognak kapni nyugdíjat. A nyuggerek most a nettó pénz felvevők, míg a dolgozók a nettó pénz befizetők. Azoknak kényszerülünk fizetni akik elherdálták (már sehol sincs) a befizetett pénzeket.
Csak egy tippet kérek.
Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Párt, százalék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!