Ki volt a 5 legjobb magyar uralkodó/miniszterelnök I. Mátyás halála óta?
Kun Béla
Kádár János
Gyurcsány Ferenc
Rákosi Mátyás
Orbán Viktor
Mátyásnál nem nehéz jobbat találni, mert a csávó távolról sem volt annyira igazságos és bölcs, mint ahogy azt a halála utáni össznépi nosztalgiázás során elhintették.
Talán a Habsburgok voltak a legkevésbé ostobák, akik ezt az országot valaha kormányozták, az ő uralmuk alatt volt az, hogy a Magyar Királyság elkezdett felnőni a nyugati színvonalhoz, ami a dualizmus korában tetőzött. Persze bennünk magyarokban van egy alapvető ellenszenv minden iránt, ami nem magyar, épp ezért nehezünkre esik beismerni, hogy vannak olyan idegenek, akik jobban értettek ennek a földnek az irányításához, mint mi és "már csak azért se...." alapon mondjuk azt, hogy milyen szar volt nekünk a testvérbaszók uralkodása alatt.
I. Józseftől elkezdve egészen Ferenc Józsefig, nagyjából mindegyikük magyarországi politikájáról lerí, hogy igyekeztem kivakarni a magyarokat a ge€iből több-kevesebb sikerekkel, jobbára a magyarok nemtetszésére, amiről mi úgy emlékezünk meg, mint elnyomásról, meg persze előhozzuk 48-at, ami egy septiben összedobott, átgondolatlan és kidolgozatlan, indulatokon, mintsem ráción alapuló megmozdulás volt, holott a szeparációs törekvéseket meg lehetett volna oldani normálisan is, de jó magyar módja mi mindent erőből akarunk csinálni, aztán be is szoptuk a kétfejű sas tollas fa$zát.
Nem vagyok a Habsburgok felszopója, csupán őket tartom a legkevésbé káros vezetőknek, akiknek valaha is a kezében volt Magyarország kormánykereke.
"Emlékszel, nagymama mindig a császárt emlegette!
Ferenc Jóska alatt más világ volt, jobb világ volt! "
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Orbán Viktor
5, Batthyány Lajos
4, Mária Terézia
3, Andrássy Gyula
2, Teleki Pál
1, Betlen István
Csakis azok akik a nép-az elnyomottak érdekeit képviselték az elnyomókkal szemben. Ilyen 1918-ig egy sem volt.
Utána valamilyen szinten Károlyi Mihály(aki a Szovjetunióra levetítve kevesebb volt mint Lenin de több mint Kerenszkij)aztán a Tanácsköztársaság vezetői majd Rákosiék illetve Kádárék. A rendszerváltás óta pedig MEGINTCSAK valamilyen szinten Orbán Viktor. És senki de senki más. Az én válaszom az egyedüli helyes mert én a nép érdekeit nézem és a többi válaszoló válasza helytelen mert ők az elnyomók érdekeit nézték.
Te valóban ennyire zakkant vagy, vagy fizetnek érte? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!