Hány korábbi ügynök, MSZMP-s, KISZ-es van a Fideszben?
Azt tudom hogy a legtöbb régi rendszerben is aktív ember a Fideszben van, holott az MSZMP utód pártja az MSZP. De hányan? Kik és mit csináltak az előző rendszerben?
Elég a főbb alakokat mondani, például köztudott hogy Orbán Viktor KISZ titkár volt vagy Kövér László is MSZMP tag volt.
És honnan "tudod azt", hogy a "legtöbb régi rendszerben is aktív..." a Fideszben van?
Mert ha TUDOD, akkor ugye azt is tudnod kell, hogy HÁNYAN vannak a Fideszben és hányan minden más pártban. Meg mindenütt másutt, azt se felejtsük el.
Mert nem a pártkeretekben tevékenykedő volt rendszerbeli főkutyák a leg figyelemre érdemesebbek, hanem az olyanok, mint pl. a Konrád.
Hogy OV volt Kisztitkár IS, gimnáziumban, az 15 évesen kutyagumi, már ne is haragudj. És kik KAPTAK pénzt, fizetést a tagságukért, azt nézzük inkább. Ne azt, hogy ki volt egyszerű, tagdíjat fizető mezei tag.
Hogy mennyi volt a Kisztagdíj, arra nem emlékszem, de nem lehetett sok, ha nem is emlékszem. Megérte azért, hogy szombaton klubdélutánra járhassunk, meg filmvetítésekre az iskolában.
A párttagok többsége sem ideológiai okból lett párttag. Hanem a munkahelyén fölajánlották neki, és ha nem talált elég jó kibúvót, akkor az lett. És lehet, hogy csak a tagdíj miatt szemelték ki, mert a fizetése 25%-a volt a tagdíj összege. Nem kevés.
De aki függetlenített párt-dolgozó volt, és nem egyszerű párttag, az a propaganda "munkára" kapta eleve a fizetését, amit eleve úgy állapítottak meg -nyilván-, hogy annyival több legyen, mint a levont tagdíj.
Szóval, kiket is kéne, még ma is, utólag is megnézni, hogy mit csináltak az előző rendszerben?
És "ügynök".... Mi van az egyházi -nyilvánvalóan nem kommunista- volt ügynökökkel?
7.
Ahogy én látom, többen vannak ma az MSZP-ben meg a DK-ban a régi pártházközeliek közül.
A Fideszben én azokat látom, akiknek a nagyszüleivel templomban találkoztam. Meg nemrégenig a Jobbikban.Meg volt népfrontosok gyerekeit-unokáit.
9.
Nincs ellentmondás. A volt párttagok többsége egyáltalán nem volt kommunista szemléletű, és ki sem szolgálta a múlt rendszert. Csak fizette a szaros tagdíjat, és végezte a munkáját.
Aztán meg voltak, akik nem szerettek dolgozni, vagy nem is voltak alkalmasak arra, amit kellett volna csinálniuk és azért lettek párttagok, hogy a szájuk jártatásáért kapjanak fizetést. És ki ne derüljön, hogy milyen ostobák.
De a környezetü(n)k pontosan tudja, hogy ki milyen volt. Még ha papíron ugyanúgy nézett is ki, úgy utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!