Mit gondoltok a választáson milyen politikai eredmények születnek?
Egyéni és listás mandátum darab
Szerintem:
Fidesz: 36 listás + 76 egyéni=112
MSZP: 8 listás + 15 egyéni = 23
DK: 10 listás + 10 egyéni = 20
LMP: 8 listás + 0 egyéni = 8
Kétfarkú: 5 listás + 0 egyéni =5
Jobbik: 26 listás + 5 egyéni =31
A többi nem jut be (Momentum, Együtt)
Úgy tűnik ebből nagyon nem lesz kormányváltás!
Még úgysem, hogy a Jobbikot felhúztam listán 27 %-ra, a Fideszt meg 37%-ra raktam.
Megeszem a kalapomat ha a kétfarkúak bejutnak a Parlamentbe.
De az egyéni körzetek eloszlása szerintem nagyjából reális. Kormányváltáshoz több körzetet kellene viszont nyerni.
Én maradok a realitás talaján, kedves kérdező.
A te számaidban hatalmas csúsztatások vnnak, pl a jobbik 14-ben 20% mellett kapott 23 helyett, most viszont a támogatottsága 17-16%. A DK-nak adtál 20 helyet, az azt jelentené, hogy minimum 15% támogatottságának kellene lennie, viszont a DK-nak sosem volt több, mint 9% és decemberben is csak 8% állt.
2017-decemberi közvélemény adatok alapján a jelenlegi helyzet(én szerintem):
Fidesz: 141
Jobbik: 18
MSZP: 16
LMP:12
DK:12
Hogy lenne kormányváltás...., minden épeszű politikához értő ember, már tavaly októberben 100%-osan rájött erre.
Úgy tűnik nem mindenki.
Én sem fogok az áruló Vonára szavazni! Ahogy elég sokan nem az ismerettségi körömből, akik anno jobbikosok voltak! Szeretettel várjuk a elmondását hanukázós, simicskázós "barátunknak". Én meg csak ilyen emberekkel találkozom....
Nem a kettőnk kutatása a reprezentatív. Az igazság valahol ott van abban, amit leírtam egy hozzászólással ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!