Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Miért nem lehetett várni a...

Miért nem lehetett várni a kettős állampolgárság szavazásával a szlovák választásokig?

Figyelt kérdés
Eléggé megromlott a kapcsolatunk a szlovákokkal, ez csak olaj a tűzre. Anyósom szlovák, már 1 1/2 éve nem voltunk náluk, most még jobban félnék elindulni.
2010. máj. 31. 09:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%

60

Nem vagyok szoci. Liberális vagyok, és ami azt illeti, igen, nem örülök a kettős állampolgárságnak. Amennyire tudom, jogom van hozzá.

2010. máj. 31. 10:50
 12/16 anonim ***** válasza:
79%

Aki itt pattog, hogy eddig is rossz volt a kapcsolatunk a szlovákokkal, nem ezzel romlott meg:

teljesen igazad van, Slota meg Fico eddig is előszeretettel ragadott meg minden alkalmat, amikor a magyar kártyát elő lehetett húzni és keménykedni - ez egy jól bevált politikai eszköz náluk, hogy ezzel próbálják elterelni a figyelmet arról, hogy amúgy elég sz*rul megy a szekér az irányításuk alatt, hogy a gazdaság igen csak nyikorog, és a szükséges intézkedések pedig a látóhatáron sincsenek. Akárhogy is nézzük, Ficoék nem túl sikeresek a kormányzásban, épp ezért minden alkalmat megragadnak, hogy másfelé tereljék a témát, bevált eszközük erre a magyar kérdés.

Pontosan ezért lehetett már előre tudni, hogy azonnal kapni fognak ezen az alkalmon is, úgy kellett nekik most ez, mint éhezőnek a kenyér.

Azzal, hogy még gyorsan itt a szlovák kampányban szavaztuk meg ezt a törvényt, nem történt más, mint MI adtunk egy lehetőséget Ficoéknak, hogy másról beszéljenek, mint a teljesítményük, MI adtunk nekik plusz esélyt és komoly százalékokat a választásokon - elősegítve ezzel azt, hogy a szlovák parlamentben a magyar ellenes retorikát és politikát folytató pártok továbbra is minél erősebbek legyenek, ne adj Isten, továbbra is hatalmon maradjanak. És ugyanezzel a lendülettel felszítani kissé ismét az indulatokat ott, ami nem teszi jobbá az ottani magyarok életét.

Simán ki lehetett volna várni a választásokat ezzel a a törvénnyel, és akkor tán még az is előfordulhatott volna, hogy nem cseszünk ki vele egycsapással a kintiekkel.

Csak az a gond, hogy a Fidesznek is pont ugyanaz a problémája, mint Ficoéknak - k*rvára nem akar a lényegi kérdésekkel foglalkozni, mert az gázos. Szóval megy a terelés, nekik is jól jött ez a tök fölösleges cirkusz a szlovákokkal, Ficoéknak is égi adomány, lehet erősködni, meg erről beszélni, és nem másról. Az, hogy közben a kintiek f*szával verik a csalánt, az nem számít.

2010. máj. 31. 11:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Kit érdekel Szlovákia belügye? Nehogy már hozzájuk igazodjunk a mi belügyeinkkel.
2010. máj. 31. 19:15
 14/16 anonim ***** válasza:
76%

"Kit érdekel Szlovákia belügye? Nehogy már hozzájuk igazodjunk a mi belügyeinkkel."

Olyan szinten érdekelhetne minket Szlovákia belügye, hogy az közvetlen érinti az ottani magyarokat, az ő bőrükre is megy, az ő helyzetük pedig akár érdekelhetne is minket legalább annyira, hogy tudatosan csak azért is nem sz*runk az ő portájukra.

Ezért érdekelHETNE minket, de mint látszik, ez mégsem érdekelte a törvényhozókat, nagyon jól írtad, ez szimplán belpolitikai húzás - aminek az oltárán picit feláldozzuk a kintieket, de hát mint írva vagyon feljebb, ez picit sem érdekelte az illetékeseket.

2010. máj. 31. 19:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Kitől vagy mitől félsz elindulni??? Nem értem. Téged ki bánt ott? Vagy Anyósodtól félsz? (Az enyémtől néha én is félek :D)
2010. jún. 1. 22:05
 16/16 anonim ***** válasza:
45%
Mert akkor a nagy kétharmados fideszt nem ugráltathatják a szlovákok, azért nem lehetett várni. Teljesen mindegy, hogy mikor szavazták volna meg. Mitől lett volna jobb, ha várnak? Ficoék ezzel csak lejáratják magukat az értelmes szlovákook szemében is szerintem.
2010. jún. 4. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!