Szülők, ti engednétek, hogy a gyereketek aktívan politizáljon? Ti hogyan reagálnátok arra, ha a gyerek beakar lépni valamelyik pártba? Engednétek neki?
Jelenleg 21 éves egyetemi hallgató vagyok. Kortársaimmal ellentétben engem érdekel a politika, továbbá idén alakult egy kis párt, amely nekem nagyon szimpatikus (nem, nem a Momentum az, teljesen más pártról van szó de itt nem mondanám meg most, hogy melyik), úgy gondolom, hogy hosszútávon lenne esélyük, ha komolyan veszik a dolgokat. Közel fél év alatt voltam pár konferenciájukon, előadásukon, sokszor megosztottam velük a véleményemet, nézeteimet és számukra szimpatikus vagyok meg felajánlották, hogy lépjek be hozzájuk! Én örömmel lennék tag, csak az a baj, hogy a szüleim nem örülnének neki ennek, addig amíg még tanulok és/vagy velük egy házban élek (mondták ha már külön életem lesz akkor azt csinálok amit akarok, de most a "párttagságot" nem néznék jó szemmel, mert féltenek, hogy már ilyen fiatalon könnyen támadások célpontjává válok illetve szerintük teljesen felesleges politizálnom mert Orbánék még sokáig hatalmon lesznek), továbbá arra se lennének annyira büszkék, ha a későbbiekben aktívan politizálnék, mert félnek, hogy ezzel bemocskolnám a családomat is, ha valami botrányos dolgot tennék nyilvánosan.
Mondták ha gondolom nyugodtan járjak konferenciájukra de csak sima támogató legyek és ne lépjek még rögtön nyilvánosságra.
Szülők, ti mit csinálnátok hasonló helyzetben?
Illetve én hogyan próbáljam "meggyőzni" a családomat úgy, hogy ezzel ne romoljon meg velük a kapcsolatom?
Csak akkor engedném, ha a javára vállna. Ha a Fideszbe vagy KDNP-be lépne be és ott politizálna ez a jövőben kedvezően alakulhatna neki, ekkor engedném.
Ha viszont olyan semmirekellő pártokban csinálná ezt, akik nemigen lesznek kormányon, mint dk, mszp vagy momentum tíltanám. Maximum a Jobbikot engedném, de az sem biztos
Amikor még egyetemre jártam egyik volt középiskolai tanárom felajánlotta, hogy lépjek be egy pártba. Én nemet mondtam, kikértem édesanyám véleményét erről. Ő azt mondta, hogy az én döntésem, nem szól bele. De vigyázzak, mert a politika mocskos dolog és később vissza is üthet. Én is ugyan e miatt mondtam nemet. Most így újra gondolva, két év távlatából lehet igent kellett volna mondanom.
Egyébként otthon rendszeresen politizáltam vele. Ő inkább balos, szociáldemokrata. Én konzervatív, legitimista. Voltak jó kis vitáink, de sok mindenben egyet értettünk.
21 évesen elméletileg felnőtt ember vagy, tudsz felelős döntést hozni. Ha be szeretnél lépni, tedd meg. Ehhez senkinek semmi köze, se barátnak, barátnőnek, se családnak. Sőt, tudniuk se kell róla.
Mellesleg miért kéne engedélyt kérni? Mármint tegyük fel hogy megengednék hogy belépj egy pártba. De szüleid Jobbikosok ezért csak a jobbikba. Te meg teszem azt liberális vagy és a DK-ba akarsz belépni. Na akkor mi lesz? A politikai nézetei mindenkinek mások és senkinek semmi köze ahhoz hogy mit csinálsz. Nekem is jobbikos az apám, mszp-s az anyám, én mégse értek velük egyet politikában és nem a fenti két pártot támogatom ( mivel ez nem volt kérdés, én se osztanám meg hogy melyiket ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!