Miért téved ilyen óriási nagyot Orbán Viktor és a Fidesz?
"Fideszesként először történik meg, hogy nem értek egyet a miniszterelnökkel és nagyon súlyos problémának látom..."
Ha csak most van először, hogy nem értesz vele egyet, akkor veled is súlyos problémák vannak.
Ebben a kérdésben én sem értek egyet vele. Mert hiába "gyártunk" újabb embereket, a fiataloknak már most is nagyok az igényeik, ugyanazért a munkáért sokkal több bért akarnak, mint az idősebbek. Nem hajlandók nagyobb erőfeszítésre ekkora bérekért.
Vagy direkt olyan embertípust akarnak kifejleszteni, aki sokat dolgozik éhbérért.
Ha adnának magasabb béreket, akkor már ma is lennének emberek, akik jelenleg segélyeken élnek. Őket is lehetne oktatni, munkaerőt képezni belőlük.
Szerintem ebben a kormánynak igaza van. Jobb ha a demográfiai problémákat, munkaerőhiányt itthon próbáljuk meg kezelni saját erőforrásokból, ahelyett, hogy a bevándorlást, multikulturalizmus erősítését preferáljuk.
Az már sokkal nehezebb kérdés, hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani. Számos a családalapítást, nagycsaládokat támogató intézkedés működik, mégis a magyar termékenységi ráta, gyermekvállalási kedv a világon a legalacsonyabbak között van. Elsősorban ez az oka a demográfiai hanyatlásnak, de az elvándorlás is egyre inkább probléma az országban. Utóbbi ellen is nehéz tenni, mivel az angliai, németországi, ausztriai, hollandiai... négyszeres fizetések sokkal versenyképesebbek, mint az itthoniak, így érthető, hogy sokan inkább oda költöznek. A megoldás erre a gazdasági felzárkózás lenne, de ugye ezt is mondani könnyű, a megvalósítás nehéz, az állam által biztosítandó biztonság mellett rengeteg munka, szorgalom, idő és bátorság is kell a sikerhez. De a gazdasági, pénzügyi sikeresség, stablitiás sem feltétlen oldja meg a demográfiai problémákat. Nálunk gazdagabb európai országokban, Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Svájcban is hasonlóan alacsony a gyermekvállalási mutató, a termékenységi ráta, mint felénk Kelet-Európában. Ezért látni kell, hogy a demográfiai hanyatlás elsősorban kulturális változásokra vezethető vissza. Ma már az európaiak sokkal individualistábbak, mint 50-100 évvel ezelőtt. A családalapítás, gyermeknevelés helyett előtérbe került az önmegvalósítás, szórakozás, fogyasztói szemlélet. A párkapcsolatok is sokkal bizonytalanabbak, kevés a házasság, nagyon sok a válás, ez sem kedvez a gyermekvállalásnak. Ezen kulturális változásokra a kormányoknak nem igazán van befolyása.
Én meg igazából azt nem értem, hogy miért gondolsz úgy a Fideszre, mint akik tényleg komolyan foglalkoznak ezzel az egésszel.
Ennyire nem lehetsz naiv...
Pedig ebben jó adag része volt a fidesznek is, a rengeteg adóval megakadályozták, hogy jobb fizetés alakuljon ki. Mióta kormányra kerültek 32 új adót vezettek be.
A hülyeség ára hamarabb kiütközött mint gondoltam. A választásra majd nézd meg milyen alapvető problémák lesznek bizonyos szektorban. Jelen pillanatban a magyar gyümölcs a fán rohad el.
Remélem akkor is a fideszre szavazol majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!